ВЛАДАРИ СВЕТА БЕСНИ – РОТШИЛД ЗАКУКАО: Ово нисмо планирали!

VLADARI SVETA BESNI – ROTŠILD ZAKUKAO: Ovo nismo planirali!

15 avgusta 2018

Kontroverzni lider nadnacionalnog kartela i investicioni bankar Džejkob Rotšild oglasio se o trenutnim zbivanjima.

Čovek za kojeg se sumnja kako iz pozadine vuče konce globalnih dešavanja i glava porodice čija moć vekovima presudno utiče na bankarski sektor, odlučio se na javni komentar geopolitičkih okolnosti.

I u njemu je bio prilično oštar.„Nakon 9. novembra i finansijske krize iz 2008. godine, svetske sile su radile zajedno na uzajamnom pristupu. Saradnja se danas pokazuje teško ostvarivom. Izlažemo riziku ekonomiju i sigurnosni poredak“, upozorio je Rotšild tokom polugodišnjeg brifinga u svom investicionom fondu.

Jasno je da mu posebno smetaju trgovinski rat u kojem trenutno bitku vode Tramp i Kina, kao i velika kriza u evrozoni nakon „bregzita“ i sve većeg rasta nacionalnih političkih opcija.

ROTŠILD I KISINDŽER U PANICI

Njegov najbolji prijatelj Henri Kisindžer verovatno deli slične stavove, pa se sumnja da mu je upravo on suflirao ovu kratku objavu.

„U ovim okolnostima, cilj nam je da zadržimo ograničeno izlaganje u trenutnim pravnim okvirima i da uđemo u neke nove obaveze s visokom dozom opreza.“

Rotšild ima u vidu Trampovo rušenje statusa kvo, čiji se najveći efekt vidi upravo u međunarodnom monetarnom i trgovinskom sistemu, koji dolar više ne smatra dominantnom valutom.

Kada se sve sabere i oduzme, Rotšilda najviše boli istorijski pad vlastitog biznisa. Za vreme Trampove administracije, njegov „RIT Kapital investment“ pao je za rekordnih 47 odsto na tržištu deonica.

„Krug se zatvara u desetoj pozitivnoj godini, najduži u istoriji. Uviđamo područja s nižim rastom, usporavanje u skladu s predviđanjima MMF-a.“

Dodao je da pojedine evropske zemlje ulaze u „potencijalno destruktivne“ nivoe spoljnog duga, što je posebno indikativno, s obzirom da se baš on smatra jednim od glavnih globalnih igrača na području „držanja u šaci“ posedovanjem duga. Predvidio je i budućnost — nova tržišta će samo produbiti probleme, što zbog rastućih kamata, što zbog američke spoljne politike koja iscrpljuje likvidnost dolara. Zaključuje da je jedini spas koordinirani međunarodni odgovor nalik Novom svetskom poretku, koji će srušiti eru populističkih protekcionista poput Trampa.

(Sputnjik)

KOMENTARI9 komentara

 1. M says:

  O,baš će biti interesantno kad hrpa zemalja više neće moći isplaćivati svoje dugove,odnosno to odbije dalje činiti!Nego hrpa njih jednostavno kaže:-"Nismo više ništa dužni,zajmodavci fućkajte se"!

  • Micaopajdara says:

   A ko će to da uradi? Pa ti koji vode države su deo njihove priče, koje on plaća da rade protiv svojih država i građana

 2. Kujsibrepati says:

  Citaj izmedju redova skembaj Trampa kao Kenedija I zapocni rat sa Rusima da obnovimo kapital

  • Milutin says:

   Rotšilde, Romanovi nestrpljivo čekaju da im se pridružiš. I prvo njima da položiš račune. A onda onom Velikom.

 3. rajko says:

  O, tuge i čemera! Pa šta će sad, jadan on?

 4. Pera. says:

  Ma ljudi valjda neverujete ovom baljezganju ? rotsildi gazduju svetom i toboze neki trampic, njihov srafcic, im se oteo. Treba biti imbecil zombirani kao amerikanci i poverovati cionistickim monstruoznim zezancijama !

 5. Šmrc! says:

  Ma ne, ko može da veruje njemu i kisindžeru najvećim zaverenicima u moderonj eri. Nego čitamo između redova kao u ogledalu šta je hteo da kaže, a to je sledeće: "Ako mi bankari puknemo (kao što možete da vidite) svi vi ostali bićete mrtvi." Prvo covid, pa propala ekonomija, pa onda prisilno vakcinisanje da bi nas dokusurili. A bankari na kraju uvek mogu da vaskrsnu i pokrenu svoje štamparije.

 6. Goran says:

  Ti se javljaš da trtljaš,izrode satanistički,neprijatelju celog sveta!Šta umišljaš,da si večan,izgladnjuješ,truješ i tamaniš koga i kako hoćeš,i ti i tvoje džukele!Kad jednog dana crkneš,misliš da ćeš u raj!?Fosilu matori raspadnuti!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *