ВЛАДИКА АТАНАСИЈЕ: Вук Драшковић је издајник и ноторни лудак…

VLADIKA ATANASIJE: Vuk Drašković je izdajnik i notorni ludak…

16 maja 2018

Za Kosovo važi ono što piše u Psalmima: ‘Snaga nije u broju, snaga je u Gospodu’. KiM je svetinja, to znaju svi koji imaju osećaj za istinsko ljudsko dostojanstvo.Ali, to ne razumeju ovi kojima je kosovski zavet poklonjenje smrti. To pokazuje koliko je „brozomora“ zavladala i da je vreme na površinu izbacilo ljude koji misle da su neke vođe, a ne znaju da je Carstvo Nebesko jedina realnost ovog sveta. Ali, to su shvatili Srbi na KiM i zato opstaju – rekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije (Radović) večeras na okruglom stolu na Bogoslovskom fakultetu Beogradskog univerziteta, komentarišući napade na SPC povodom Saborskog saopštenja o KiM, koji se izjasnio protiv nezavisnosti i podele Kosova.

Mitropolit je naglasio da oni koji su napadali potpisnike Apela za odbranu KiM sad treba da se suoče sa Saborom i poglavarom SPC. Prema njegovim rečima, rečenicu patrijarha Irineja da „sve što je na silu oteto može da se vrati, dok poklonjeno ne može nikada“ treba da „shvate i naši punoglavci koji ne znaju šta je narod i istinski čovek, nego sve žrtvuju debelom crevu, prihvatajući evro-američku civilizaciju koja je gora od komunizma“.

– Izdajnik i notorni ludak Vuk Draškoivić izruguje se Carstvu Nebeskom i krivi Crkvu. Sramota! Za ljude poput njega i Šešelja u Hercegovini imaju posebnu reč, ali neću da je kažem. A novi ‘titić’ rešio je da vlada kao ‘brozomora’, ali neće uspeti. Ništa ih ne slušajte. Kompromis je veleizdaja – poručio je umirovljeni episkop bivši zahumsko-hercegovački Atanasije (Jevtić), koji je zatražio da Sabor SPC na sledećem saboru kanonizuje dvojucu monaha – Haritona (Lukića) i Stefana (Purića) ubijene 1999. na KiM.

Osim vladika, sveštenika, monaha, profesora i studenata Bogoslovskog fakulteta u publici su sinoć bili i Boško Obradović, Rada Trajković, Đorđe Vukadinović, Mlađan Đorđević, Vladimir Božović…

Ovaj okrugli sto bio je završnica celodnevnog simpozijuma pod naslovom „Vera i misao u vrtlogu vremena“, posvećenog bogoslovskom i arhipastirskom radu mitropolita Amfilohija i vladike Atanasija, koji su koji su poslednjih pola veka obeležili ne samo crkveni nego i javni, pa i politički život na prostoru bivše SFR Jugoslavije.

Povod za skup bio je osam decenija njihovog života – mitropolit Amfilohije je 80. rođendan proslavio 7. januara ove godine, a vladika Atanasije dan kasnije.

(Danas)

KOMENTARI5 komentara

 1. milos says:

 2. Milutin says:

  NE samo izdajnik no i strani plaćenik džukela i fukara kakvog nema na planeti.

 3. deda mraz says:

  pa sta da covek ocekuje vise od sljama komunistickog i sefa kabineta Mike Spiljka a to sto ga je Milosevic postavio za komadanta Srpske garde je bilo samo da Srbima nanese sto vise zla i da prave Srbe potamani koji su se prijavljivali u Srpsku gardu.

 4. dex says:

  MANIT

 5. evangelist says:

  Em je vukodlak, em je ljud, em je divlji. I sama struja je za njega amater. Nekada je navodno radio za srpsku stvar, ali je onda primetio da zapad ipak bolje plaća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *