Vladika Grigorije: Nemam ništa protiv Nikolića

Vladika Grigorije: Nemam ništa protiv Nikolića

23 juna 2013

Vladika Grigorije - youtubeVladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije izjavio je danas Srni da predsednika Srbije Tomislava Nikolića nije dočekao u Hercegovačkoj Gračanici u Trebinju iz prostog razloga što nije imao najavu posete, navodeći pri tom da nema ništa protiv Nikolića.

„Niko od službenika u Eparhiji nije dobio najavu, niti je bilo ko iz protokola predsednika Srbije ni iz opštine Trebinje izrazio bilo kakvu želju. Nemam potrebu da izbegavam nikoga“, rekao je vladika Grigorije.

On je napomenuo da je poznat po tome da je uvek ispoštovao svakog predsednika iz svih naroda.

„Na kraj pameti mi nije bilo da izbegavam Nikolića. Čini mi se da su teze zamenjene“, rekao je vladika Grigorije.

On je istakao da je najvažnije da je delegacija iz Srbije vidjela Trebinje i divni hercegovački narod.

„To što mi nismo bili tamo, mislim da nije niko puno zažalio“, naglasio je vladika Grigorije.

On je napomenuo da je žalosno da se piše da je reč o skandalu, jer nije ni pozvan niti obavešten da će doći do posete, te da bi bio domaćin da mu se bilo ko obratio kao domaćinu.

„U svakom slučaju, praštamo svima, i onima koji nas vole i onima koji nas ne vole, jer nam to Gospod zapoveda. Nemamo ništa protiv predsednika Nikolića. Imamo protiv toga da Srbija gubi Kosovo i pitamo se koji Srbin nema“, istakao je vladika Grigorije.

Predsednik Srbije juče je boravio u Trebinju, gde mu je dodeljena povelja počasnog građanina, te je tom prilikom posetio Hercegovačku Gračanicu u Trebinju.

Iz Uprave manastira Hercegovačka Gračanica saopšteno je da je doček Nikolića i predstavnika gradske vlasti u Hercegovačkoj Gračanici organizovan u skladu sa najavom njegove posete, a goste je dočekao upravnik Hercegovačke Gračanice Milorad Perišić sa kojim su iz protokola gradske adminstracije i dogovorili posetu.

(Nezavisne novine)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *