Vladika Grigorije: Odstrel državni posao – ja sam meta

Vladika Grigorije: Odstrel državni posao – ja sam meta

25 maja 2013

Vladika GrigorijeEpiskop zahumsko hercegovački Grigorije saopštio je da je “njegov odrstrel državni posao”. Vladika je naveo da je sudeći po neistinama koje se o njemu iznose u medijima “opasno ne slagati se sa pojedincima koji odlučuju i ko su mete i kada treba da budu odstreljene”, navodi Blic.

“ Saznanje da je državna agencija Republike Srbije potpuno nekritički prenela novinski tekst iz jednog srpskog tabloida, kome ne manjka ničega osim istine, shvatio sam na šta su me upozoravali, čak u Crkvi, kada sam o vrućim temama u Srbiji progovorio. Da je opasno ne slagati se s pojedincima koji odlučuju i ko su mete, i kada treba da budu odstreljene. Pošto je već sada, nakon niza natpisa, potpuno jasno da sam označen kao meta, a uvlačenje jedne ozbiljne medijske agencije u tu rabotu samo potvrđuje da je moj odstrel ‘državni posao“’saopštava episkop.

Vladika je na zvaničnom sajtu Eparhije naveo da obaveštava javnost da se više neće oglašavati povodom pisanja neistina, u bilo kom mediju u Srbiji.

“A upozoravaju me da će ih biti. Jer šta bi značio moj demanti pred organizovanom i orkestriranom hajkom dobro znanog dirigenta. Više nego ikada, svima nam je danas potrebna istina, i trebalo bi da nam je ona draža od najlepše laži na svetu. Ja sam izabrao. Svakome na savest ostavljam da izabere“, poručuje episkop zahumsko-hercegovački.

Vladika je reagovao na tekst u jednom od beogradskih medija koji je objavio da je on stavio pod hipoteku crkvu trebinjsku Gračanicu, a kako se navodi i grob pesnika Jovana Dučića. Navode ovog medija potom su preneli i državni mediji, navodi “Blic“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *