ВЛАДИКА ГРИГОРИЈЕ ОТКРИО СВОЈЕ ПЛАНОВЕ! Додик разочаран, српски народ шокиран!

VLADIKA GRIGORIJE OTKRIO SVOJE PLANOVE! Dodik razočaran, srpski narod šokiran!

9 maja 2017

Vladika Grigorije više i ne krije da ima velike političke ambicije, a kako „Alo!” saznaje, velikodostojnik SPC planira da naredne godine na opštim izborima u BiH otvoreno podrži političku opciju koja će pokušati da sa vlasti sruši aktuelnog predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, a spreman je da ode i korak dalje.

– U ovom trenutku vladika Grigorije razmišlja o opcijama da podrži jednu političku stranku, ali čak i da formira svoju stranku sa ciljem da dogodine preuzme vlast u Republici Srpskoj. U tome ima i podršku Ambasade SAD u BiH i sa ambasadorkom Morin Kormak se sastajao u više navrata, tako da novac za pokretanje novog pokreta ne bi trebalo da predstavlja problem. On bi zauzvrat postao bitan faktor u BiH, ali bi zbog bliskih odnosa sa Vukom Jeremićem taj uticaj pokušao da proširi i na Srbiju. On bi na taj način praktično postao „predsednik iz senke” u Republici Srpskoj i veoma bitan faktor u regionu. Da li će to uraditi preko nekoga i pružiti mu podršku ili će se ipak odlučiti da „bude deo nekog novog pokreta”, saznaćemo veoma brzo – otkriva izvor „Alo!”.

Osim Dodika, Grigorije je otvoreno izjavio da ne voli ni vlast u Srbiji s Aleksandrom Vučićem na čelu, pa se može zaključiti da bi njegovo političko angažovanje značilo i pogoršanje odnosa između Srbije i Republike Srpske.

Analitičar Branko Radun kaže za „Alo!” da je očigledno da vladika Grigorije ima velike političke ambicije.

– On očigledno ima političke ambicije i njegovi stavovi se očigledno razlikuju od Dodikovih. On želi da dođe u poziciju u kojoj može da odlučuje od odnosima unutar BiH, odnosno da bude arbitar između RS i Federacije, ne samo na verskom planu, nego i na političkom. Veoma je moguće da će podržati opciju protiv Dodika, a da li će potpuno ući u političke vode i izaći iz Crkve, to ne bih mogao da kažem. Kada su tokom prošle godine od verskih vođa u BiH odapinjane otrovne strelice da „Vlah ne može biti na čelu Srebrenice” i da je RS genocidna tvorevina, nije reagovao i bez problema je sedeo s ljudima koji su to tvrdili. To možda i pokazuje u kom smeru će ići njegovo poltičko delovanje – kaže Radun.

O tome da se u poslednje vreme vladika Grigorije upliće ne samo u politički život RS, nego i Srbije, Radun kaže:

– Podržavao je Vuka Jeremića i praktično mu vodio kampanju za glasove Hercegovaca za izbore u Srbiji. Želi da bude politički faktor ne samo unutar BiH, nego i kada su u pitanju odnosi između Banjaluke i Beograda. On ipak pre svega želi da postane patrijarh i to je očigledno, ali sada je počeo da se okreće politici, misleći da će mu se to isplatiti – navodi Radun.

 

Alo

KOMENTARI23 komentara

 1. Trifun says:

  Cekamo tu hijenu srpskog naroda da skine mantije i da se obracunamo sa njim brutulno, politicki, kao i svim drugim hijenama koje su mislile da ce da profitiraju napadima na institucije RS i nasu slobodu!

  • lilit says:

   Bolje se obračunaj sa Ronhilom, on je uništio R Srpsku, a sebi i svojoj porodici je obezbedio lagodan život....

   • Batina says:

    Ronhil stiti Republiku Srbsku, a ti nastavi da kevces za bolje I nisi.

  • Batina says:

   Nek ide u Holivud, tamo ima sve sto mu treba.

 2. gaga says:

  Prvo popovi treba da se bave crkvom i onozemaljskim a ne ovozemaljskim jer crkva je odvojena od politike .Zbog tajkvih stavova kad su se popovi i hodze umesali u sve ovo desilo se ssta se desilo!

  • Dondon says:

   tako je. U ovom narodu sve prolazi...od cenovnika za krstenje do osnivanja verskih politickih pokreta. Jadan pokusaj vatikana da narusi ugled SPC.

 3. Ivan Grozni says:

  Ve like Su mu ambicije samo Ja mislim da Vlado Ka pravi racun bez krcmara Bolje bi mu bilo da se drzi onoga sta zna

 4. punca says:

  9.6.2017 BiH je deo projekta EU /BiH će rasparčati na 3 delove : 1. hrvatima to je za EU -Zapada 2. srbima -Rusiji 3. albancima /Velika Albanija je projekat Amerike-Trampa- NATO-a, SVE velike sile RUSIJA, EU , Amerika ...

 5. Za Srbiju says:

  Vladika dobija instrukcije od dubrovačkog biskupa, čije noge ljubi.

  • Pero Joksimovic says:

   Ne noge, već "treću nogu".

 6. HRVACKI KONTEJNER says:

  SAMO DODIK !!!

  • ja says:

   Samo Mile,ovog ce pocupati ko kokosku.

 7. Drago says:

  Treba taj narod u Bosni i Republici Srpskoj da uhvati motke pa sve političare i bukače da izlome od batina i da onda zajedničkim snagama krenu da spašavaju šta se spasti može. Prvo pozatvarati ološ u rudnike da bela dana ne vide a narod da se udruži u radne brigade i ponovo izgradi Bosnu i Hercegovinu od nule i da mladi i neopterećeni ljudi preuzmu stvari u svoje ruke. Bilo da su Bošnjaci,Srbi ili Hrvati ma koje religije. Od stranih tutora i domaćih izdajnika ne može da se živi.

  • Batina says:

   Prvo svi da spoznaju kome narodu pripadaju. Bez toga BiH ne moze da vaskrsne.

  • Istina says:

   Svaka ti cast! To je jedini nacin da vratimo dostojanstvo drzavi i spasimo narod od bijede!

 8. Milan CG says:

  Prema mojim saznanjima, vladika je izuzetno blizak rimokatolicima. Prema tome svaki njegov potez treba gledati kroz tu prizmu.

 9. Beli Orao says:

  Niti je božiji čovek niti Srbin ,to je izrod u mantiji , pitam se ko li mu još u crkvu ulazi a i šta rade u SPC ,zašto nešto ne poduzmu !!!

 10. Lajla says:

  kad so obljutavi,popovi su za ovo zemaljsko carstvo,izdali su Isusa,a sto nebi narod? Brinu se samo za ovozemaljska blaga,Koje samo dvore imaju i Stefan Nnabha bi im pozavideo.

 11. Dondon says:

  hrani pseto da te popisa.

 12. pravda says:

  Grigorije BITANGO. Pa zar mislis da niko nezna da si crkvenu imovinu dao HIPO BANk-ci,pa cak i grob Jovana Ducica.Olosu jedan

 13. Pastrovic says:

  Hahaha... eto i mi dobismo muftiju Zukor... pardon, Grigorija. A zgodan li je, jadna mu majka!

 14. Gordan says:

  Od kada 'jehovce(zapad–"zavadi, pa vladaj!")' uvrstiste u "registar verskih zajednica", samo se medj' sobom svadjate !! Vrhovni Sud Rusije im je oduzeo status "registrovane verske zajednice(pod zaštitom države)", i zabranio im versko delovanje u Rusiji. Tako bi trebalo i Srbija da postupi, i da se okrene EvroAziji, i potom neće više svadje da bude po Srbiji, nit' "loših Popova" !! P.S. Kakve sad to veze ima sa naslovom članka, sami ćete s vremenom uvideti !!

 15. Leo says:

  Pljuvanje po SPC samo narusava ugled iste, a lazne patriote, ziloti i slicni ludaci samo sluze neprijateljima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *