Vladika Grigorije prodaje hotel „Platani“ Seki Aleksić?

Vladika Grigorije prodaje hotel „Platani“ Seki Aleksić?

25 jula 2013

Hotel plataniSeka Aleksić planira da postane vlasnik hotela „Platani“ u strogom centru Trebinja! Prema navodima magazina Respekt, ona je nedavno boravila u tom gradu kako bi, navodno, s vladikom Grigorijem pregovarala o kupovini objekta koji je u vlasništvu Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Prema procenama ekonomskih analitičara u Republici Srpskoj cena hotela je okvirno 4.000.000 evra ukoliko se uzmu u obzir kretanja nekretnina u Trebinju i veoma atraktivna lokacija, pošto je Dubrovnik, koji je na samo 27 kilometara, postao preskup, pa sve više turista konači upravo u gradu podno Leotara. Pevačica bi lako mogla da obori cenu jer je bašta, površine 468 kvadrata, pod hipotekom.

Respekt piše da bi „Platani“ zaista uskoro mogli promeniti vlasnika, a to deluje još realnije kad se zna da je hotelska zgrada jedini obekat koji nije pod hipotekom od svih eparhijskih nekretnina, odnosno da je eparhija kojom rukovodi vladika Grigorije kreditno zadužena, između ostalog i kod Balkan investment banke, da ima poteškoća u otplati rata, te da su u nekoliko navrata pravljeni i reprogrami.

Respekt navodi da su od Seke čekali odgovore pune tri sedmice, iako ih je njen PR tim najavljivao u dva navrata, tako da pevačica nije demantovala da bi ona i suprug Veljko Piljikić mogli kupiti jedan od simbola Trebinja.

(Frontal.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *