ВЛАДИКА ГРИГОРИЈЕ забио нож у леђа пријатељу ДОДИКУ!

VLADIKA GRIGORIJE zabio nož u leđa prijatelju DODIKU!

5 maja 2017

Dugogodišnji najbolji prijatelji, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i vladika zahumsko-hercegovački Grigorije, otišli su na suprotne strane i opasno zaratili, a sve zbog Amerike, saznaje „Alo!”.

Naime, prema saznanjima našeg lista, u momentu kada su SAD uvele sankcije Dodiku, a on američku ambasadorku u BiH Morin Kormak proglasio za nepoželjnu osobu i tražio da bude proglašena za personu non grata i u BIH, vladika Grigorije je za nju organizovao svečani prijem.

– Grigorije je Dodiku raspalio najjači mogući šamar otkad su ga Amerikanci stavili na crnu listu. On je dva dana posle toga ambasadorku Amerike lično pozvao u istočni deo Bosne, organizovao je svečani prijem njoj u čast u Bogosloviji u Foči, što je potpuna sramota. U momentu kada bi ceo sistem zbog onoga što je uradila predsedniku trebalo da je bojkotuje, Crkva pod njegovom kontrolom je ugošćava – počinje priču naš izvor. Dodaje da je Grigorije bio dobar sa Dodikom dok mu je to odgovaralo, ali da mu sada to nikako ne odgovara.

– Grigorije je bio dobar sa Dodikom u vreme kada su ga Amerikanci podržavali, kada su oni krenuli da mu okreću leđa, počeo je i on lagano, ali sada to ne skriva. Vladika je mnogo jak, pa iako je povređen, Dodik izbegava da se direktno svađa sa njim. Najbolji dokaz za to je i što je i gradonačelnik Foče primo ambasadorku na Grigorijev zahtev, uprkos dirktnom Dodikovom naređenju da to ne radi, a čovek je iz Dodikove partije, međutim, Dodik je to prećutao i progutao – priča naš izvor.

Podsećanja radi, koliko je Dodik cenio i poštovao Grigorija, najbolje svedoči to što je lično u maju prošle godine na tajnom sastanku održanom u Beogradu molio patrijarha Irineja da vladiku Grigorija na Saboru postavi za mitropolita dabrobosanskog ili da ga bar još neko vreme ostavi na mestu administratora te eparhije. Ta molba, kako je „Alo!“ tada pisao, urodila je plodom, pa je tako , poslednjeg dana zasedanja, patrijarh, koji je inače planirao da na to mesto postavi nekog drugog, doneo odluku da Grigorije ostane u Sarajevu!

Predsedništvo: Dobar odnos sa svim vladikama

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa predsednikom RS, međutim, u njegovom kabinetu su nam rekli da se Dodik još nije potpuno oporavio od operacije krajnika i da ne može da razgovara. Na naše pitanje da li su zahladneli odnosi između Dodika i vladike Grigorija nakon događaja sa američkom ambasadorkom nismo dobili konkretan odgovor, koji je vešto izbegnut.

– Predsednik RS se trudi da ima dobre odnose sa svim vladikama SPC – bilo je sve što su želeli da nam kažu u vezi s tom temom.

(Alo)

KOMENTARI9 komentara

  • Kosovac says:

   @ lilit…., Nemoj tako otvorenu podršku, bolje čitaj malo nego da se ofiraš. I Grigorije sebe naziva „biskup“.

   • lilit says:

    Da li je Vlada Srbije, Vlada R Srpske zvanično pozvala ambasadorku Amerike u goste? Jeste, pa prema tome to što Ronhil (zbog lažnog uvlačenju narodu) odbija ruku pozdrava (gest medveđe politike), ovaj pop mora da vadi fleke....

    • Kosovac says:

     Biskup, lilit, biskup.

 1. Sančo Pansa says:

  Baš me čudi to od Grega ili Džeržia kako mu tepaju Anglosaksonci...

 2. Trifun says:

  Ko god radi protiv institucija Republike Srpske, a predsjednik je institucija, ili vrsi brutalne ilegalne napade na njih kao sto to rade zapadne genocidne hijene u saradnji sa islamistima u Sarajevu, ja nas neprijatelj. 100% Ne interesujeme me njegova funkcija ili profesija, ili nacionalnost. Ko god to radi ili daje podrsku takvim ljudima koji cine takve brutalne napade na nas je nas neprijatelj. A zna se sta to znaci.

 3. RASPUCHIN says:

  Nikada tu nije bilo prijateljstva. Samo goli interes i ništa drugo. Grgur Trebinjski je ekumenista a Dodik stari Brozov komunista pa i tu nema mnogo razlike među njima i ponovo je samo goli interes taj koji se može među njima ispriječiti. Kako bih ušutkao sve one koji će reći kako : "od Dodika (baje) nema veće srbende" , uputiti ću sve takve na njegovu izjavu od prije neki dan (kada se obilježavala godišnjica od zločinačke akcije "Bljesak"). On je (baja-Dodik) tada rekao da su : " SRBI T R A J N O protjerani sa tih prostora " !!! (Vjerovatno isto misli i za čitavu RSK?) Tako nešto može izjaviti samo kukavica (i dezerter) poput njega a ne najveći među SRBima. Od kuda njemu pravo da tako nešto proglašava za svršenu stvar? Jedino ako nije u službi Zagreba i ustaša?

 4. goran says:

  Dzukela, sta drugo.

 5. Max says:

  A sta ocekivati od ovih izdajnika,ekumenista i vatikanaca...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *