ВЛАДИКА ЈОВАН: Срби се масовно селе из Хрватске и са Косова, ускоро ће и из Србије

VLADIKA JOVAN: Srbi se masovno sele iz Hrvatske i sa Kosova, uskoro će i iz Srbije

8 maja 2018

GDE god se selio i gde god se nalazio srpski narod, stub mu je Srpska pravoslavna crkva koja je već pred izazovom da prihvati novi talas iseljenika, izjavio je Njegovo preosveštenstvo vladika slavonsko-pakrački Jovan.“Ono o čemu se ne priča jeste da se nalazimo usred sveopšte seobe koja je sada pogodila Hrvatsku, ali nema sumnje da će zahvatiti i ostatak jugoistočne Evrope, Balkana ili kako već da nazovemo ovaj naš kraj sveta”, rekao je vladika Jovan.

On navodi da se Srbi masovno sele iz Hrvatske, sa Kosova, te da im sledi i selidba iz Srbije.

“To će se desiti kada EU olakša zapošljavanje državljanima zemalja koje nisu u Uniji – Crne Gore, Srbije, BiH, Makedonije”, rekao je vladika Jovan, prenosi Mitropolija crnogorsko-primorska.

Vladika Jovan smatra da će nove seobe Srba biti prouzrokovane društvenim stanjem nakon ratova devedesetih godina i sveopštim siromašenjem i pljačkom, usled čega mlad čovek ne vidi budućnost u svojoj otadžbini.

“U takvoj situaciji on se okreće zemljama starog kapitalizma u kojima postoje standardi i radničko dostojanstvo. U ovom trenutku Nemačka nudi milion radnih mesta”, pojašnjava vladika Jovan.

On kaže da je Crkva već pred izazovom da prihvati ovaj novi talas iseljenika koji će uskoro biti mnogo veći i očekuje je ozbiljan rad.

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  I treba! Dosta ste vi svi lagali ovaj narod! DOSTA je bilo! Eto vam pa vodite "državu"bez naroda! Ja sam čuo da ima naroda bez države,ali da ima države bez naroda to još nisam čuo! Izgleda će Srbistan biti takav primer,jedini na dunjaluku!

 2. goran says:

  I treba da se sele, "pametni" vladiko. Niste li vi pravoslavci ucili narod da trpi i nestaje. Uskoro cete ostati sami bez naroda. Perun i Svarog dolaze po svoje, vladiko. Bolje i ti bezi na vreme, bezu u semitsku pustinju odakle je dosla tvoja religija, sta trazis u Srbiji nije mi jasno.

 3. milos says:

  Iz Srbije se iseljavaju mladi i obrazovani , ostace samo obozavaoci lika i dela av kao i ljubitelji farme i sl. "bogougodnih" predstava .

 4. R.Srpska says:

  nema nemačka milion slobodnih radnih mesta, to je propaganda i laž, ekonomska situacije uopšte u nemačkoj nije tako dobra,ustvari obrnuto, to je laž koju svom narodu-nemcima kao razlog za naseljavanje Arapa. Nemačkoj već 3 godine treba baš 1 milion radnih mesta, nije jasno kako to nije palo na recimo 800.000, 950.000 nakon toliko hrvata koji su odselili,pa i bugara,rumuna,poljaka, ne nego je uvek baš 1 milion.

 5. Roy says:

  Jao ko se nasao kukati za Srbima. Sotonsko demonski vladika jevrejske vjere. Zali se presvetoj djevici koja je zacela bez sexa i postala majka bozija. Njoj se zali otpadnice i vrati se pradjedovskoj vjeri. Vrati se Svarogu i Perunu, vrati se korjenima, odbaci vizantijsko zlo od sebe i vrati se onome sto su ti preci bili prije 1500 godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *