Vladimir Putin danas proslavlja 61. rođendan

Vladimir Putin danas proslavlja 61. rođendan

7 oktobra 2013

putin_298767kVladimir Putin puni 61. godinu. Od hiper-aktivnog deteta, preko majora u KGB, do predsednika i premijera Rusije, Putin je sada jedan od političkih lidera sveta.

Ovo je deseti rođendan koji Putin dočekuje u Kremlju, a 14. od trenutka kada je prvi put došao na vlast, kao predsednik vlade 1999.

Inače, Putin će proslaviti 61. rođendan na indonežanskom ostrvu Bali, gde se održava samit Azijsko-pacifičkog regiona. U okviru tog dvodnevnog skupa bio je planiran i susret Putina i Obame, ali je američki predsednik otkazao dolazak zbog nastalih finansijskih komplikacija u SAD.

Na svoje privatno slavlje Vladimir Putin obično zove samo dva stranca – bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera i nekadljšnjeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija.

Poslednjih godina u užem krugu je slavio u Sankt Peterburgu, gde je i rođen 1952. godine. Hoće li uskoro tamo stići Šreder i Berluskoni tek će se videti, ali uopšte nije sporno da ih Putin smatra bliskim prijateljima. Kada su Berluskonija počeli da kritikuju u Italiji, Putin je stao na njegovu stranu a nedavno je ironično kazao da ga sigurno ne bi napadali da je umesto sa devojkama bio sa gejovima.

Biografiju Vladimira Vladimiroviča Putina možete pročitati OVDE

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *