Putin odao počast borcima palim za Beograd

Putin odao počast borcima palim za Beograd

16 oktobra 2014

799896985543fa37805588874326862_640x473Predsednik Rusije Vladimir Putin sleteo je na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu, u delegaciji koju čini oko 150 ljudi.

Ovo je treći dolazak Putina u Beograd, a danas će prisustvovati vojnoj paradi povodom godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Putina su dočekali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin odali su počast borcima palim za oslobođenje Beograda. Oni su posle intoniranja himni Srbije i Rusije položili vence na Groblju oslobodilaca Beograda i spomenik Crvenoj armiji, posle čega su se upisali u spomen knjigu.

Polaganju venaca prisustvovao je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Na ulasku na groblje Oslobodiocima Beograda, predsednike je dočekala počasna garda, a nakon intoniranja himni Rusije i Srbije, ruski predsednik se upisao u spomen knjigu na ulazu u groblje.

Predsednici Nikolić i Putin zatim su kod spomenika Crvenoarmejcu, gde je sahranjeno 1.400 srpskih i 818 ruskih vojnika, položili vence i minutom ćutanja odali poštu stradalim vojnicima.

Na vencu predsednika Vladira Putina piše „Od predsednika Ruske Federacije“, a na vencu srpskog predsednika „Hrabrim ruskim saborcima – predsednik Srbije Tomislav Nikolić“.

Putin će biti počasni gost na vojnoj paradi, a tokom boravka u Beogradu položiće vence na Spomenik oslobodiocima Beograda i herojima Prvog svetskog rata.

Ruski predsednik će imati odvojene razgovore sa predsednikom i premijerom Srbije, Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem, a Nikolić će Putinu uručiti orden Republike Srbije na velikoj ogrlici.

Predviđeno je i potpisivanje više sporazuma.

Posle razgovora, premijer Srbije i ruski predsednik će se obratiti medijima.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *