Vlajki: Rušenje Dodika je propast Republike Srpske

Vlajki: Rušenje Dodika je propast Republike Srpske

16 jula 2013

emil_vlajki4814895983Potpredsednik Republike Srpske Emil Vlajki ocenio je da bi rušenje predsednika Srpske Milorada Dodika značilo propadanje Republike Srpske, odnosno gubljenje sadašnjeg stepena njene samostalnosti.

„Šta god ko mislio o Miloradu Dodiku, mislim da je on uspeo da zainteresuje svet za Republiku Srpsku i napravi od nje maltene državno-pravni subjekt unutar BiH. Za sada ne vidim nijednu snagu i osobu unutar političkog miljea Srpske koja bi bila u stanju to da nastavi“, istakao je Vlajki.

On je rekao da se dobar deo međunarodne zajednice maćehinski odnosi prema Republici Srpskoj, a posebno SAD.

„Sve ide u pravcu da se uništi sve što je srpsko. Posebno su ti pritisci evidentni prema Dodiku, koji se, videvši šta Zapad radi, na čelu sa SAD, okrenuo Rusiji“, naglasio je Vlajki.

On je izrazio bojazan da se Dodik neće kandidovati na narednim izborima i uverenje da se unutar SNSD-a već razmišlja o nekom drugom kandidatu, dodavši da će Dodik možda otići u zajedničke institucije BiH.

„Uveren sam da se neće kandidovati za predsednika Republike Srpske, a u stranci je puno kandidata“, naveo je Vlajki.

On je ponovio da je jedan od projekata u BiH stvaranje pet regija, zatim unitarizacija BiH, te podela Srpske na dva dela.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *