„Vlast pobedila sa jednim programom, a sada primenjuje drugi“

„Vlast pobedila sa jednim programom, a sada primenjuje drugi“

2 maja 2013

 

VladaSRBPokret Dveri ocenio je da je došlo vreme za stvaranje zajedničkog patriotskog političkog bloka koji će biti protiv ulaska u EU i za odbranu Kosova u sastavu Srbije, kao i da je miting koji Srbi iz pokrajine organizuju 10. maja u Beogradu protiv sporazuma iz Brisela odlična prilika da se taj blok formira.

U saopštenju Dveri navodi se da se do 2006. samo Liberalno demokratska partija zalagala za nezavisnost Kosova, a da to danas čine i Demokratska stranka (DS), Socijalistička partija Srbije (SPS) i Srpska napredna stranka (SNS), iako na izborima za tako nešto nisu dobili mandat od građana.

„Nijedna od te tri gorepomenute stranke nije na izborima kandidovala politiku LDP-a, tj. priznanja nezavisnog Kosova, već je posle izbora počinjala da sprovodi takvu politiku, mimo izborne volje građana Srbije koji nisu za to glasali. Najpre DS, zatim SPS i na kraju SNS“, navodi se.

Dveri smatraju da je miting 10. maja odlična prilika da se oformi opozicioni blok koji će tražiti ostavku Vlade Srbije, oslobođenje medija i vanredne parlamentarne izbore s boljom kontrolom izbornog procesa.

„Onaj ko izda Kosovo, izdaće i Rašku oblast, izdaće i Vojvodinu, izdaće i Preševo i Bujanovac, prodaće i Telekom i EPS, i poljoprivredno zemljište i vodovode u Srbiji strancima, i uvesti GMO seme i hranu. Pod istim tim pritiscima iz Brisela, Berlina i Vašingtona, i pod istom tom praznom pričom o ulasku Srbije u EU“, navodi se u saopštenju Dveri.

Taj pokret ocenio je da nacionalno jedinstvo upravo treba sklopiti pred Srbima s Kosova koji organizuju taj protest, i obavezati se da nema razmimoilaženja unutar nacionalnog bloka dok aktuelni političari ne padnu s vlasti.

(Vestinet.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *