ВМРО тврди: Заев је повезан са косовским подземљем

ВМРО тврди: Заев је повезан са косовским подземљем

11 маја 2017

Владајућа ВМРО-ДПМНЕ, бившег премијера Николе Груевског, оптужила је данас лидера СДСМ Зорана Заева, претедента на премијерску функцију, да је ту странку претворио у криминално-мафијашку организацију, која је повезана са браћом Геци познатима по злочинима и криминалу на КиМ, преносе македонски медији.

У саопштењу ВМРО-ДПМНЕ се наводи да се посланик СДСМ-а Мухамед Зекири, иначе, десна рука Заева, фотографисао са браћом Геци, који су део криминалног подземља на Косову и Метохији о чему је, подсећају, писала штампа.

Браћа Рустем и Хетем Геци, иначе бивши припадници ОВК, као и њихов родак Сабит Геци, ухапшени су због сумње да су убили брацу Вехбија и Ганија Беришу у јуну 1999. године и терете се за ратни злоцин против цивила.

Напад на браћу Бериша, чији је отац, како су писали медији, био сарадник српских обавештајних служби, је извршен испред болнице у Србици. Вехби је убијен на лицу места, а његовог брата, који је рањен пребачен у болницу, пронашли су нападачи и докрајчили га са четири метка.

У саопштењу се наводи да су медији ранији предочавали доказе о повезаности Заева са нарко дилерима из Арачинова и Сеадом Рахицем такође наркодилером из Тетова.

Зато, сматрају у ВМРО, Заев не може да успе са реализацијом тиранске платформе без подршке криминаца из подземља.

„Грађани се не слажу да Заев о трошку државе плаћа дугове нарко мафији. СДСМ узалудно покуша да сакрије везу са нарко мафијом која је блиска Заеву и његовим срадницима“.

KOMENTARI2 коментара

  1. Lilit says:

    A koji političar u regionu nema gazdu iz kriminalne "firme", koji ga maže evrima, a za uzvrat ga štiti od policije i sudstva? Takvih političara NEMA!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u