ВМРО тврди: Заев је повезан са косовским подземљем

VMRO tvrdi: Zaev je povezan sa kosovskim podzemljem

11 maja 2017

Vladajuća VMRO-DPMNE, bivšeg premijera Nikole Gruevskog, optužila je danas lidera SDSM Zorana Zaeva, pretedenta na premijersku funkciju, da je tu stranku pretvorio u kriminalno-mafijašku organizaciju, koja je povezana sa braćom Geci poznatima po zločinima i kriminalu na KiM, prenose makedonski mediji.

U saopštenju VMRO-DPMNE se navodi da se poslanik SDSM-a Muhamed Zekiri, inače, desna ruka Zaeva, fotografisao sa braćom Geci, koji su deo kriminalnog podzemlja na Kosovu i Metohiji o čemu je, podsećaju, pisala štampa.

Braća Rustem i Hetem Geci, inače bivši pripadnici OVK, kao i njihov rodak Sabit Geci, uhapšeni su zbog sumnje da su ubili bracu Vehbija i Ganija Berišu u junu 1999. godine i terete se za ratni zlocin protiv civila.

Napad na braću Beriša, čiji je otac, kako su pisali mediji, bio saradnik srpskih obaveštajnih službi, je izvršen ispred bolnice u Srbici. Vehbi je ubijen na licu mesta, a njegovog brata, koji je ranjen prebačen u bolnicu, pronašli su napadači i dokrajčili ga sa četiri metka.

U saopštenju se navodi da su mediji raniji predočavali dokaze o povezanosti Zaeva sa narko dilerima iz Aračinova i Seadom Rahicem takođe narkodilerom iz Tetova.

Zato, smatraju u VMRO, Zaev ne može da uspe sa realizacijom tiranske platforme bez podrške kriminaca iz podzemlja.

„Građani se ne slažu da Zaev o trošku države plaća dugove narko mafiji. SDSM uzaludno pokuša da sakrije vezu sa narko mafijom koja je bliska Zaevu i njegovim sradnicima“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Lilit says:

    A koji političar u regionu nema gazdu iz kriminalne "firme", koji ga maže evrima, a za uzvrat ga štiti od policije i sudstva? Takvih političara NEMA!!!!

  2. goran says:

    Bravo, odlican komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *