VODEĆI FRANCUSKI POLITIKOLOG: Anglo-saksonska agresija protiv Rusije

VODEĆI FRANCUSKI POLITIKOLOG: Anglo-saksonska agresija protiv Rusije

17 avgusta 2014

references-thierry-meyssan-imgVodeći francuski politikolog i prvi čovek Volter Netvork (Voltaire Network), Tjeri Mejsan, u svom novom tekstu „Početak promene sveta“, definisao je ukrajinsku krizu kao „anglo-saksonsku agresiju protiv Rusije“.

On piše da ovu anglo-saksonsku agresiju predvode SAD, Velika Britanija i Izrael, te navodi da oni borbu vode na dva fronta, a to je kreiranje Većeg Srednjeg Istoka sa simultanim napadima na Siriju, Irak, Palestinu, itd. i napad na Rusiju preko Ukrajine sa ciljem odvajanja Rusije i Evropske Unije.

„Čini se da Vašington želi da nametne dolar kao valutu gasnog tržišta, baš kao što su to uradili sa naftom.“ – piše Mejsan.

„Zapadni mediji jedva pokrivaju dešavanja u Donbasu. Ne govori se o učešću SAD, talasima izbeglica, broju žrtava…“ – kaže Mejsan.

„Sa druge strane, dešavanja u Severnoj Africi i Levantu, prate se sa zakašnjenjem i predstavljaju kao rezultat arapskog proleća“ – piše Mejsan u svom tekstu.

Rusija je jedina sila koja se može suprostaviti anglo-saksonskom imperijalizmu i agresiji. Rusija ima instrumente kao što su BRIKS, Šangajska organizacija saradnje, ODKB, itd., navodi Mejsan.

Mejsan posebno ističe nedavni Samit BRIKS zemalja i potez stvaranja ravnoteže MMF-u i Svetskoj banci kroz razvoj nove BRIKS banke. Mejsan ocenjuje da će sve to značajno oslabiti uticaj dolara na globalnom nivou.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *