ВОДЕЋИ РУСКИ СТРУЧЊАК: Природни имунитет боље штити човека од короне, него вакцина

VODEĆI RUSKI STRUČNJAK: Prirodni imunitet bolje štiti čoveka od korone, nego vakcina

29 avgusta 2021

Imunitet čoveka nakon preležane infekcije kovid 19 jači je i bolje štiti od potencijalne nove infekcije, nego nakon vakcinacije, saopštila je vodeći stručnjak Ministarstva zdravlja Rusije u oblasti terapije i opšta medicine Oksana Drapkina.„Imunitet nakon bolesti je snažniji, intenzivniji. On, po mom mišljenju, bolje štiti od ponovne infekcije“, rekla je Drapkina televiziji „Rusija 24“.

Po njenim rečima, odgovor antitela od vakcine će biti manji, nego od preležanog kovida.

„Jedna stvar je imunitet od živog virusa koji je bio u tebi, lutao, izazivao određene komplikacije, a druga virus koji je ušao kroz S-protein i to, ako je u pitanju vakcina „Epivak“ – ima samo delić toga S-proteina ili, ako je „Kovivak“ – inaktivirani virus“, naglasila je ona.

Pri tom, ona ipak smatra da se treba vakcinisati, kako ne bi bili boleli.

Podsetimo, u Rusiji je nedavno registrovana peta vakcina protiv virusa korona – „EpiVakKorona-N“.

Pre nje su registrovane vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) centra „Gamaleja“, „EpiVakKorona“ centra „Vektor“, „KoviVak“ centra „Čumakov“, i vakcina „Sputnjik lajt“.

KOMENTARI8 komentara

 1. milorad5 says:

  normalno kad preležiš grip više ne možeš da se ozbiljno razboliš od njega ,SAMO PRVI PUT je opasno ostali "sojevi" u nastavku priče izazivaju samo manje reakcije inače bi SVAKE god.SVI morali da se vakcinišemo u septembru sa vakcinom priotiv gripa i bilo bi mnogo mrtvih svakog januara.Ovaj "kovid" je bre varijanta GRIPA i vrlo verovatno biološko oružje,jer upravo su američke službe izjavile da je prirodan i to je za mene dokaz da su ONI upravo i promenili standardni virus gripa i geneteski ga modifikovali da naprave probleme svuda redom, i time sebi obezbede alibi za ekonomski SLOM koji dolazi.Nije volstrit kriv za bankrot amerike ,kriv je KOVID.Tačno sam znao da KO prvi vikne "drž te lopova " taj je LOPOV.Sami su se javili ONI su napravili ovaj haos.

 2. Milutin says:

  Rus a otkrio ameriku. Naravno da preležali kovid nudi bolju zaštitu od vakcine. Ali razboleti se od kovid vuče sa sobom i mogući smrtni ishod a kod vakcine to nije slučaj. Ajde se svi razbolimo, pa ko živ, ko mrtav.

  • test01 says:

   samo se bockaj - ne zma dokle ces posto planiraju da bockaju najmanje 2x godisnje (a sastva ce da se menja - ima nas previse na planeti kazu...). Ne znam nikoga ko je unro od tog virusa a znam ih nekoliko koji su skoro umrli od prve boce i jednu stariju osobu koja nas je napustila posle druge ... Samo nametanje ovog zla i napad na decu mi je dovoljan dokaz o cemu se ovde radi !

  • uddu says:

   Milutine,izgleda da smo svi mi pre korone bili besmrtni !

 3. persida says:

  Mrtvih od vakcije ima na desetine hiljada, ali ti samo citas vesti Radio Mileva. Idi na sajt www.rense.com da se malo informises, glupo je da pricas o necemu o cemu nemas pojma.

 4. I Love Jesus says:

  Pa naravno ali posle već i prve vakcine imunitet vam slabi i priprema vas kao žrtvu za neki novi talas i ako vas to ne eliminište sa ovog sveta polako će vam istrunuti nervi od sadržaja vakcine pogotovu moderne i zeneke. Bitno njima da nas drže pod stalnom kontrolom i naredbom i vrše generalnu probu pred pečaćenje žigom Zverinjim sa tri šestice na čelo ili ruku, sve uz prinudu jer mogu i život da vam uzmu, sve po zakonu novog demonsko kratijskog šerijata slobodnih zidara koji odbaciše kamen od ugla kojim Hristos postade na kojem oni ne zidaju svoju građu tako da će se ipak raspasti o pravednom Božijem carstvu. Valja nam čitati evanđelja, poslanice i otkrivenja ne bi li se spasili od propasti ali od svega će biti strašniji gnev Božiji, sada još vlada milostivost Božija kroz ime i delo Hristovo i On je sad ta poslednja Noeva barka koju treba da hvatamo. Jer kad nastane Kabul Boga živoga samo nas vera u Hrista spasti može.

 5. Rista says:

  Ruski i kineski lekari su upregli konja a da im gazda nije ni rekao da to urade. Al oni to uradiše, za svaki slučaj. Ovi naši Konisti me ne čude ni najmanje. To porobljeno i poslušno ko prebijen i iscrpljen ciganski konj a umreće od napora da posluša samo da ne dobije batina. Moje iskustvo meni kaže da sam imao u detinjstvu i mladosti bar pet puta "koronu", preležao je i nisam postao imun jer se kasnije vraćalo vrlo često. Mislim, svake druge godine, dosadno i mučno. I tako do 50te godine. A onda sam jednom imao zapaljenje pluća, iznenada i neočekivano. Bez veze i bez ikakvog znaka a kako je moj posao nomadski, bio sam daleko od lekara bez mogućnosti da zatražim lečenje. Mislio sam da imam normalan "kovid" ali me srušilo jedno sedam osam dana i oporavljao sam se dva tri dana. Znači skoro 10 dana. Kada prošlo, završio sam posao i nikom ništa, jer sad sam zdrav i ne odem kod lekara. Posle godin dana odem na redovne preglede, a lekar mi kaže da sam preležao zapaljenje pluća. U bre---Posle toga sam pet godina zaredom imao prehladu, koja dođe u sekundi i sruši me kao travku. Već sam mislio da mi došao kraj. I onda, zadnjih 20 godina ni jedan jedini put. Onako amaterski, ja koji sam imao prehladu nekih dvaes tries puta i leti i zimi i plus zapaljenje pluća, pomislim da sam najzad postao imun. Jednom sam se dva puta prehladio za mesec dana. Naši stari kažu - nije preležao prvi put kako treba. A sad mogu ovako star da se tuširam na nula stepeni i da mi ništa ne bude, dok sam ranije sve prostorije grejao da mi moje veličanstvo ja ne crknem. Ne znam šta je, ali nema više prehlada. Ko rukom odnešeno. I to u mlađoj starosti. Sa zadovoljstvom još uvek radim, stim što je to zadovoljstvo samo prvih par sati, pa razmišljam o penziji za jedno pešes godina. Neću biti još uvek star jedan vek, ali...Mislim da me stižu kletve - "Dabogda živeo sto godina..." ali isto tako mislim da su i virusi od mene već digli ruke. I smatram da čovek ako preživi te prehlade u prvih po veka života nekoliko puta sa minimalnom pomoći lekara, postaje imun. Ipak, već ne mogu da trčim više od sto metara i kad mi neki idiot kaže da mu "ožvalim pesnice", ja premrem od straha i dobijem koronu par sati.

 6. Vitez Ko Ja says:

  Prirodni imunitet da, veštački is shit, veštački nema vajde, vakcine u slučaju kovida su očito shit osim ruske ali i ona je za ebolu, bolje deluje Milova koka na suzbijanje kovida. Prave vaccine niks, ali i Gara neće da primi vakcinu. Pa zar malo ima bre luka bijelog, đumbira i limuna - to naseckati sve zajedno i kuvati sa pola litra vode 10-15 min, ohladiti piti i ostalo u frižider pa svako jutro cepaj takvo cepivo, ovo nije samo za imunitet već i za potenciju, a samim time i skidanje sala bez fizike a koristi ko bog čitavom telu i svim organima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *