Voditelj finske TV otpušten zbog kritika na račun SAD, NATO i nove fašističke vlasti u Ukrajini

Voditelj finske TV otpušten zbog kritika na račun SAD, NATO i nove fašističke vlasti u Ukrajini

24 marta 2014

062603Poznati finski televizijski voditelj Jari Sarasvuo, koji iza sebe ima dvadesetogodišnje profesionalno iskustvo, otpušten je sa posla nakon što je intervjuisao lokalnog borca za ljudska prava Johana Bekmana koji je u direktnom prenosu zatražio da Evropa bude oslobođena od kijevske fašističke hunte i okrivio ministra inostranih poslova Finske za podršku Helsinkija ukrajinskim fašistima.

Sarasvuo je otpušten bez obrazloženja, a emisiju su ukinuli bez obzira što je poznati televizijski novinar imao ugovor za još šest njenih „nastavaka“.

Sarasvuo je uveren da je njegov intervju sa Bekmanom u direktnom prenosu imao „odlučujuću ulogu“.

„Otpuštanje Sarasuovo najverovatnije je povezano sa nalogom koji je došao iz ambasade SAD u Helsinkiju“ – izjavio je Bekman.

Prema njegovim rečima, „SAD finansiraju i podržavaju fašističku huntu u Kijevu“.

„Medijski koncern Sanoma ne radi po novinarskim pravilima, već po nalogu SAD i NATO. Sarasvuo je morao odmah da bude otpušten da bi se održao mit o legalnosti kijevske hunte. Za SAD je veoma opasno ako bi se u evropskim medijima širilo mišljenje da je u Kijevu vlast zauzela antiustavna fašistička hunta. Zapadni mediji zato uporno tvrde da je na vlast došao mirni evromajdan“ – zaključio je Bekman.

U istoj emisiji je poznati finski publicista i političar Timo Haraka zatražio da se likvidira kijevska neonacistička hunta.

(Fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. sasa says:

    To se zove demokratija....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *