ВОЂА ОПОЗИЦИЈЕ ПОНОВО НАПАО МАДУРА: Гваидо смислио нови план како да дође на власт!

VOĐA OPOZICIJE PONOVO NAPAO MADURA: Gvaido smislio novi plan kako da dođe na vlast!

29 aprila 2019

Lider venecuelanske opozicije, Huan Gvaido, otkazao je miting koji je trebalo da bude održan u četvrtom po veličini gradu u toj zemlji Barkisimeto, rekavši da ga je „diktatura sprečila“ da tamo uđe.

Gvaido poslednjih nedelja sve više putuje van prestonice, Karakasa, u pokušaaju da natera predsednika Nikolasa Madura da siđe sa vlasti, podsetivši da je on ranije objašnjavao da je u gradove u unutrašnjosti kasnio zbog blokada na putevima koje su postavljali pripadnici oružanih snaga i pristalice Madura.Protestni miting je bio zakazan za 1. maj, a Gvaido je ranije najavljivao da će to biti najveći marš u istoriji Venecuele i deo onoga što on naziva „poslednjom fazom“ pokušaja da preuzme mesto predsednika, kako bi sazvao nove izbore.

– Danas je diktatura blokirala put, diktatura nam nije dopustila da uđemo u Barkisimeto, ali to nas neće sprečiti da vidimo jedni druge – rekao je Gvaido.

On nije izneo detalje o tome ko ga je blokirao, niti gde se incident dogodio.

Podsetimo, u Venecueli su 21. januara počeli masovni protesti protiv predsednika Nikolasa Madura, nakon čega se tadašnji predsednik skupštine Huan Gvaido proglasio privremenim predsednikom zemlje.

Čitav niz zemalja, pre svega zapadnih, podržale su Gvaida, dok su Rusija, Kina, Turska i druge zemlje stale uz Madura kao legitimno izabranog predsednika.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Gnjido okrugle glave može smisliti jedino,mada je i to diskutabilno,kada će otići do VC-a!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *