VOJISLAV KOŠTUNICA: Ova vlast je državoubica, okrenula se protiv sopstvenog naroda i sopstvene države

VOJISLAV KOŠTUNICA: Ova vlast je državoubica, okrenula se protiv sopstvenog naroda i sopstvene države

20 aprila 2013

DSS-ODBORPovodom sporazuma koji su u Briselu postigli predstavnici režima u Beogradu i Prištini, uz posredovanje Evropske unije, oglasio se predsednik Demokratske stranke Srbije, Vojislav Koštunica. Evo njegove izjave u celosti.

“Sadašnja vlast je prihvatila da ukine državu Srbiju na Kosovu i Metohiji, izruči srpski narod na milost i nemilost albanskim separatistima i proda teritoriju Kosova za ništavni datum za početak pregovora sa EU. Ova vlast je državoubica jer je uništila srpske državne institucije na Kosovu. Po ovom sporazumu više ne postoji država Srbija na Kosovu i Metohiji, već Srbi treba da žive pod zakonima i vlašću lažne države Kosovo. Vlast je izdala državne i nacionalne interese na Kosovu i Metohiji i time nanela Srbiji koban udarac sa strahovitim istorijskim posledicama.

Ni NATO agresija, ni velike zapadne sile nisu mogli da nam nanesu toliko zla koliko danas vlasti Srbije nanose zla sopstvenom narodu i sopstvenoj zemlji. Ono što nije pošlo za rukom neprijateljima Srbije, da unište i ukinu srpske institucije na Kosovu, pošlo je za rukom aktuelnoj vlasti.

Sada kada se vlast okrenula protiv Srbije i svog naroda moramo se mirnim putem i uporno suprotstavljati ovom otvorenom i besramnom nasilju nad Srbijom. Moramo na svaki način podržati naš narod da odbrani institucije države Srbije na Kosovu, što je on hrabro i odlučno sve ove godine i činio. I pored ovog poslednjeg čina predaje Kosova, nije sve izgubljeno. Borba za državu Srbiju i za Kosovo kao njen sastavni deo ne može i ne sme da prestane. Demokratska stranka Srbije se otvoreno suprotstavlja ovom sramnom sporazumu i staje na stranu svog naroda koji se na Kosovu bori za svoju državu Srbiju“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *