VOJISLAV ŠEŠELJ: Hrvatska gori, a ja se smejem

VOJISLAV ŠEŠELJ: Hrvatska gori, a ja se smejem

28 novembra 2014

4c11892164feac57e80bc1119d4eb4afLider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj otvoreno za Pravdu govori o strategiji za rušenje Aleksandra Vučića, „ofanzivi“ u Hrvatskim medijima, kumstvima i svom zdravstvenom stanju. On kaže da je  video „veliki strah“ kod premijera Aleksandra Vučića tokom izlaganja na konferenciji za medije povodom rezolucije Evropskog parlamenta.

– U njemu sam juče video strah. On se junači kad se najviše boji. Oseća da mu je rok trajanja istekao, da je upotrebljen za neke stvari i da uskoro nestaje sa političke scene.

Koliki mu to dajte rok?

Ne ja, rok mu daju oni koji su ga doveli na vlast. Oni su mu odredili rok trajanja, a ja vidim da mu rok trajanja ističe.

Šta je bio vaš cilj javljanja u program hrvatske televizije?

Cilj mi je bio da potpalim Hrvatsku i uspeo sam. Evo Hrvatska gori, a ja se smejem.

Šta je doneo vaš povratak Srpskoj radikalnoj stranci?

Stranka je očigledno živnula, ima mnogo više entuzijazma, krenule su aktivnosti na terenu. Oživeli su i mesni odbori od kojih su do sada mnogi bili zamrli svoje aktivnosti. Očekujem da će ovaj rast biti dugoročan. Juče sam bio u Šapcu gde me je dočekao veliki broj članova stranke. Takva slika je svuda gde idem.

Najavljeno je da ćete posle Beograda govoriti na skupovima u drugim gradovima Srbije, kada se planiraju novo mitinzi?

U zimiskom period ćemo ići na protesne skupove u zatvorenom prostoru, a na proleće krećemo u ofanzivniju političku bitku da se izborimo za vanredne parlamentarne izbore.

Šta podrazumevate pod  „ofanzivnijom političkom bitkom“?

Ulične proteste.

Na prvoj konferenciji za medije po povratku u Srbiju, dok ste govorili o mogućim koalicijama, kazali ste da će vam „trebati vremena da utvrdite gde je sve SNS upleo prste“. Šta ste do sad utvrdili?

Jasno vidimo kod Sande Rašković Ivić da je ona instumentalizovana od strane Aleksandra Vučića. Njena stranka sada otvoreno ulazi u predizbornu koaliciju sa Srpskom naprednom strankom  na lokalnim izborima u Mionici.  Nije problem posle izbora kad se ulazi u koaliciju, onda  odmeravate snage i vagate interes  stanovništva  i stranke. Međutim, ona ulazi u predizbornu koaliciju sa Vučićem što znači da su na istoj listi. Tu je ona do kraja razotkrivena.

Da li se, kako ste očekivali, sa vašim povratkom u SRS vratio deo onih koji su prešli u SNS?

Veliki broj se javlja, međutim još nisu počele istaknute ličnosti iz SNS ali očekujemo i njih. Svakodnevna je pojava da napuštaju SNS i vraćaju se u SRS. Čak dolaze pa demonstrativno cepaju naprednjačke  članske karte.

Da li vas je kontatirao neko od viših funkcionera SNS?

Ne, beže od mene kao od kuge.

Kako ocenjujete medijsku situaciju u Srbiji?

Nikada od 1990. godine nije bila intezivnija kontrola medija. U vreme Slobodana Miloševića režim je kontrolisao samo državnu televiziju , Politiku i Novosti. Sada bukvalno  režim sve kontroliše. Da nema interneta čovek ne bi imao gde da iznese svoje mišljenje. Vučić je zabranio svim televizijama sa nacionalnom frekfencijom  da mi zakažu emisije. Neki su nas već bili kontaktirali pa su kasnije otkazali emisije.

Možete li da kažete koje televizije su u pitanju? 

Ne. Nisu  oni krivi, kriv je Vučić.

Vaša kumstva sa Vukom Draškovićem, Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem nisu se najbolje završila. Posle takvog iskustva da li bi ponovo prihvatili da se okumite sa nekim? 

Imao sam nesreću sa kumstvima i ne bi voleo da se ponovo okumiljujem sa bilo kim. Ta moja nesreća su ova tri kuma, to je možda neko upozorenje ili opomena, ko zna.

Predhodnih dana ste bili na lekarskim pregledima, kakvi su rezultati?

Obavio sam za četri dana više pregleda nego što bih u Hagu za četiri godine.  Nalazi su veoma optimistički i osim te dve metastaze na jetri ništa drugo nisu pronašli. Lekari  kažu da su te metastaze u takvoj fazi da neće biti veliki problem da se eliminišu. Jedna je 9 milimetara, a druga 5 milimetara. Još ću neke preglede obaviti i otprilike za dva meseca ću ići na operaciju. Jedino se sada vaga da li ću ići na hemioterapiju pre ili posle operacije.

Da li Vojislav Šešelj može da izdrži hemioterapije, operaciju i da istovremeno ruši vlast na ulici?

Vidite da sve izdržavam.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Veliki Šešelj, u poniženoj i okupiranoj Srbiji, je melem za uvo.

  2. Bosanac says:

    Nada nikad ne umire!

  3. Mirko says:

    Ovaj čovek je skroz prolupao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *