Vojislav Šešelj ima metastaze, uskoro na hemoterapiji

Vojislav Šešelj ima metastaze, uskoro na hemoterapiji

28 decembra 2013

Vojislav-Seselj0112Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, koji je operisan u Hagu, uskoro će biti na hemoterapiji, izjavio je danas funkcioner SRS Zoran Krasić.

On je rekao Tanjugu da je Šešelj o tome juče obavešten i da će mu u ponedeljak, 30. januara, lekari saopštiti koja će vrsta hemoterapija biti primenjana – tabletama ili intervenozno.

Krasić je podsetio i da je lider SRS nedavno operisan zbog karcinoma debelog creva i da su mu tada otkriveni i uvećani limfni čvorovi koji su takođe odstranjeni.

Prema njegovim rečcima, Šešelj je obavešten i da su analizom limfnih čvorova utvrđene metastaze i da je zato potrebna primena hemoterapije.

Šešelj je u pritvoru Haškog tribunala od 2003. godine, kada se dobrovoljno predao tom sudu.

Optužnica ga tereti za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Vojvodini, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. godine.

Predstavnica za štampu Tribunala Magdalena Spalinska izjavila je ranije da Haški tribunal ne može da obelodanjuje informacije o zdravstvenom stanju optuženika, uključujući i Šešelja.

„Sve što mogu da kažem jeste da su informacije o zdravstvenom stanju optuženih poverljive i ne mogu biti obelodanjene bez saglasnosti optuženog“, rekla je Tanjugu Spalinska.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *