VOJISLAV ŠEŠELJ: Mogao bih opet da sarađujem sa Vučićem

VOJISLAV ŠEŠELJ: Mogao bih opet da sarađujem sa Vučićem

22 novembra 2014

Seselj_01Vojislav Šešelj izjavio je za najnoviji Nedeljnik da se neće odazvati eventualnom pozivu Tribunala da se vrati u Hag i da jedva čeka da Evropska unija zbog njega uvede sankcije Srbiji.

„Neka me hapse Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić“, rekao je Šešelj. Na opasku da će time dovesti zemlju u mat poziciju, lider radikala je upitao – šta to preti Srbiji ako Vučić i Nikolić kažu da ne mogu da me uhapse.

„Sankcije? Kakve sankcije? Ja sam apsolutno ubeđen da su nemoguće sankcije Saveta bezbednosti, da to Rusija neće dozvoliti da se uvedu sankcije Srbiji zbog mog neisporučivanja. A jedva čekam sankcije EU – da kažu obustavljamo sve pregovore o integraciji Srbije dok Šešelja ne isporučite. Pa ja to jedva čekam“, rekao je Šešelj.

U političkoj ispovesti u kojoj je sumirao 30 godina svoje političke karijere, Šešelj se osvrnuo na raspad radikala, ali i na odnos s Nikolićem i Vučićem, Slobodanom Miloševićem i Zoranom Đinđićem, Dobricom Ćosić i Vukom Draškovićem, Borislavom Pekićem i Legijom, o tome ko je bio Laufer i da li je socijalistima prodao pobedu na predsedničkim izborima.

Šešelj je naveo da mu je više žao zbog odlaska Nikolića iz radikala, nego Vučića, ali i da je do raskola u SRS došlo kada se kod Nikolića javila pohlepa. On je optužio Borisa Tadića da je bio ključni operativac u rasturanju radikala. Šešelj je naglasio i da je oterao Vučića iz SRS, jer se plašio da mu ne preuzme stranku.

„Vučić je hteo da ostane u SRS. Ali ja sam se bojao da ako ostane, on će preuzeti stranku“, objasnio je Šešelj i dodao da je „Vučić uvek bio inteligentniji od Tome“.

„Ni Maja Gojković ni Vučić nisu voleli Nikolića jer je bio u rangu iznad njih, a smatrali su ga neobrazovanim i nesposobnim za toliki rang. Smatrali su sebe superiornim u odnosu na njega. Vučić je zaista bio superioran, nema nikakve sumnje, a Maja, ipak, nije“, rekao je Šešelj i pozvao Vučića na televizijski duel.

„U Vučiću ima nešto manično. On radi kao mašina, radi neprekidno. Stalno mu je telefon u ruci, prebacuje dva, tri telefona, zove ovoga, zove onoga, interveniše… I to mu je postao način života odavno“

Lider SRS rekao je za Nedeljnik da bi mogao da sarađuje sa svima koji su protiv EU, a za saradnju s Ruskom Federacijom, uključujući i Vučićev SNS.

„Neka i ovi sadašnji naprednjaci odustanu od EU pa možemo da razgovaramo. Ali da kažu jasno nećemo u EU, hoćemo integraciju sa Rusijom“, rekao je Šešelj i dodao da bi Nikolić trebalo da podnese ostavku zbog lažne diplome.

Lider SRS je podsetio kako je čašćavao u Hagu kada je ubijen premijer Zoran Đinđić, koga je nazvao „malim Hitlerom iz našeg sokaka“. On nijednom činjenicom nije mogao da potkrepi svoje tvrdnje da je Đinđić bio kriminalac, a najviše mu zamera što je izručio Slobodana Miloševića u Hag na Vidovdan.

„Tomislav Nikolić je bio mnogo radosniji od mene kada mi je javio vest da je Đinđić ubijen. Nikolić se pokazao pohlepnijim u finansijskom smislu od Đinđića. Đinđić je bio vrlo inteligentan čovek, vrlo obrazovan čovek. I neko kod koga je bila izražena volja za moć. A, kod Nikolića se probudila pohlepa“, ukazao je Šešelj.

On je naglasio i da SRS ne odustaje od Velike Srbije, ali da su njene granice sada proširene.

„Naše mape Velike Srbije i dalje su Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica s tim što to sada obuhvata i severnu Albaniju sve do Drača“, naveo je Šešelj za najnoviji Nedeljnik.

On je pričao detaljno o tome kako je igrao šah sa Čumetom u Kotobanji, kako bi ga „Pekić dobio da je bilo takmičenje za SANU“, ali i kako je i zašto pozajmio novac od Dobrice Ćosića koji je želeo da ga pošalje na usavršavanje kod Noama Čomskog. Šešelj je rekao kako je Milošević hteo da se odrekne SPS-a, ali i još gomilu stvari koje je javno prvi put okkrio iz devedesetih.

Na priču da su ga u zemlju vratili Amerikanci, rekao je „Vratili su me Amerikanci da srušim Aleksandra Vulina“.

(Nedeljnik)

KOMENTARI5 komentara

 1. MIlos says:

  Kao sto sam i sumnjao , pusten je da spreci svako ujedinjene srba nego idemo ringispil do kraja ...do poslednjeg srbina ............. svako ko je pocinio izdaju , moze smao da se pokaje i ode u neku pecinu da kleci dok je ziv .....a dalje bavljenje politikom je za smrtnu kazanu ma kajao se i plako svaki dan.

 2. LADY GAGA / pod Javorom ovce pasu,čini mi se moje da su......... says:

  MAJA GOJKOVIĆ LIČI NA DEFORMISANOG PEKINEZERA. NEBITNA SKROZ.

 3. qryber says:

  pametan je šele, hoće da dovede EU, NATO do apsurda, da sami priznaju da drže čoveka 12 godina bez osude....neće oni pisnuti.....

 4. qryber says:

  @Miloš: koje ujedinjenje srba? sa potpisnicima predaje KiM? e, jesi šaljivdžija...

 5. Gornji_Kraj says:

  Da pojasnim tupsonima. Naslov je senzacionalan da privuce citaoce. Drai citaoci procitajte ceo clanak pa cete videti da Seselj nije rekao da bi saradjivao sa izdajnicima iz SNS, nego sa onima koji su protiv ulaska u EU. Covek pokusava da stavi do znanja onom delu preletaca koji su se pokajali ne znajuci da ce Vucic SNS pretvoriti u evrofanaticnu partiju. Osim toga realno je da se omeksa pozicija za obicne ljude da bi se dobili izbori. Nemoze se doci na vlast sa 2% simpatizera. Mucnite tim jogurtom u glavurdama citaoci, pa cete razumeti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *