Vojislav Šešelj oboleo od raka?

Vojislav Šešelj oboleo od raka?

10 decembra 2013

vojislav-seselj-arena-srbija-ceka-seselja-1328585176-122169Lekari u Hagu sumnjaju da je lideru radikala ozbiljno narušeno zdravlje. Prve procene stručnjaka ukazuju da je reč o karcinomu na debelom crevu.

Podsetimo, ovih dana vodi se velika polemika oko slučaja Vojislava Šešelja u Hagu. Predsednik Haškog tribunala Teodor Meron priznao je u Savetu bezbednosti Haškog tribunala da ne zna kada i kako bi se suđenje Vojislavu Šešelju moglo završiti.

Predstavljajući redovan, godišnji izveštaj o radu ovog suda, Meron je precizirao da će prvostepena presuda Radovanu Karadžiću biti doneta u oktobru sledeće godine, mesec dana kasnije i Goranu Hadžiću, Ratku Mladiću sredinom 2016, dok za Šešelja nije mogao da iznese nijedan konkretan podatak.

„Novi sudija u procesu protiv Šešelja trenutno se upoznaje sa predmetom i raspravno veće će nakon toga odlučiti kako da nastavi postupak – objasnio je Meron i dodao da će drugostepene presude u svim ovim slučajevima biti prepuštene Rezidualnom mehanizmu koji bi trebalo sledeće godine da nasledi Tribunal.“

Potpresednik SRS-a i član Šešeljevog pravnog tima Zoran Krasić kaže da je bilo očekivano da se javi predstavnik Rusije, ali da je za sve bilo iznenađenje da je i predstavnik Srbije ukazao na apsurdnost dužine postupka protiv Šešelja. Krasić dodaje da je najlogičnije da pretresno veće do 23. decembra i početka zimske pauze u radu Tribunala donese odluku da li će proces protiv Šešelja biti ponovljen, presuda izrečena uz novog sudiju ili on pušten na slobodu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *