ВОЈНА АГРЕСИЈА НА ВЕНЕЦУЕЛУ ПИТАЊЕ ЈЕ ВРЕМЕНА! Сат откуцава! Помпео позива Јужну Америку на рушење Мадура!

VOJNA AGRESIJA NA VENECUELU PITANJE JE VREMENA! Sat otkucava! Pompeo poziva Južnu Ameriku na rušenje Madura!

12 januara 2019

Ranije ove nedelje, predsednik Venecuele Nikolas Maduro položio je zakletvu za drugi mandat u periodu od 2019. do 2025. godine.

– Madurov režim je nelegitiman i SAD će nastaviti, marljivo da rade na povratku prave demokratije u tu zemlju – rekao je državni sekretar Majk Pompeo u izjavi datoj u Abu Dabiju.

– Nadamo se da ćemo biti efikasni i dobri kako bismo omogućili regionu da se udruži radi ostvarenja tog cilja.Prema rečima visokog zvaničnika, SAD će nastaviti da koriste punu snagu američke ekonomske i diplomatske moći da izvrše pritisak radi „obnove demokratije u Venecueli“.

Maduro se suočio sa kritikama iz nekoliko država nakon njegovog ponovnog izbora u maju, dok su neke zemlje tvrdile da je glasanje bilo nelegitimno, što je Karakas odbacio.

Ranije u januaru, peruansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je nakon sastanka ministara spoljnih poslova “Lima grupe” da unija nije priznala legitimnost novog predsedničkog mandata Madura koji je započet 10. januara i pozvali ga da raspiše nove predsedničke izbore.

Venecuelansko Ministarstvo spoljnih poslova potom je dostavilo protestne note diplomatskim predstavnicima zemalja Lima grupe.

(Pravda)

KOMENTARI8 komentara

 1. Velika Metla says:

  Nacisto,ta vaša demokratija se ogleda u nafti kojom raspolaže Venecuela,kao i pitka voda koju ste vi(duboka država)držali u svojim rukama,a Venecuelanci plaćali vama bagri belosvetskoj svoju vodu,dok vas Ugo Čavez nije potprašio iz Venecuele! U vašu priču o demokratiji SAMO vaši graDžani retardi veruju,oni koje ste oklupirali,kao i oni koji vas se plaše! Od vaših Holivud "ratnika" se nijedan pravi muškarac ne plaši!

 2. Lazar says:

  Bolje je da Pompeo brine o svojoj državi i o demokratiji u njoj. Tramp samo što nije uveo vanredno stanje. Daće Bog da se uruše i nestanu sami od sebe.

 3. Pravda says:

  Pokazali ste cijelom svijetu uvodjenje vase demokratije od Srbije preko Iraka, Avganistana, Libije, Sirije i da ne nabrajam vise. Ko se god usudi da izvrsi agresiju na Venecuelu treba ga totalno unistiti.

  • raikkonen says:

   koliko god zvucilo suludo ja sam da rusi i kinezi udare prvi na konjokradice, jer oni svakako idu na unistenju tih dveju drzava posebno rusije, i nece se smiriti dok to ne urade, tako kako god okrenes du.e je od pozadi..ali preventivnim udarom steta ce biti manja nego kad bi poceli sa dobacivanjem jedni na druge..znaci bez upozorenja spaliti kravaristan bez milosti..ne sutra vec J U C E !!

 4. raikkonen says:

  uklonili sve koje su bili uz caveza a to su bili predsenice brazila i argentine..njihov maligni uticaj u bukvalnom smislu je ocistio teren za dolazak marionete..u argentini prave baze a ovaj nacista u brazilu preti iskorenjivanje komunizma!?!?...i sad pripremaju kolumbiju koja je njihova plantaza za kokain kao detonator da bi se posle umesale naciste koje su dovele na vlast,ta bagra, naslednici franka hitlera i mengelea su opet na sceni..fali im pinoce raspali!!..udrite na kolumbiju spalite koku termobaricnim proektilima pa ce konjokradice da polude,krizirace sto zbog gubljenje ogromnog novca sto zbog zavsnost od koke..

 5. milorad says:

  klimave su ovo priče, ako napadnu IZGUBIĆE rat sve okolne države a onda počinje igranka naročito u brazilu i kolumbiji.Ne bi bilo loše d se smanji upotreba kokaina i da to POSKUPI žestoko :)

 6. Miraš says:

  Po saznanjima venecuelanskih vlasti, u Kolumbiji, nedaleko od granice sa Venecuelom, sprema se grupa koja broji više od 730 plaćenika, koja u svakom trenutku može započeti borbena dejstva. Taj inscenirani sukob bi doveo do krizne situacije i eskalacije sukoba između dveju nacija, što bi poslužilo kao odličan izgovor i opravdanje za intervencionističke planove Vašingtona koje predvodi Bolton. Pored toga, zadatak je i neutralisanje i zauzimanje niza vojnih baza na teritoriji Venecuele. Venecuela jeste nešto pojačala svoje vojne prisustvo na granici sa Kolumbijom još u novembru prošle godine, ali ukupna dužina granice sa Kolumbijom (zapad i jugozapad zemlje) iznosi 2.050 km. Iz Brazila na jugoistoku i jugu zemlje takođe preti opasnost, dužina granice sa Brazilom je 2200 km. ... Prošle godine Reks Tilerson je obilazio zemlje Latinske Amerike i vodio tajne pregovore sa onim zemljama koje održavaju dobre odnose sa SAD, kako bi konsolidovali napore za svrgavanje Madura, jer on vodi svoju politiku, prijatelj je sa Rusijom i Kinom, zalaže se za multipolarni svet, govori protiv SAD, a pritom, naftna industrija je nacionalizovana, što znači da američke kompanije tamo ne mogu ući. Samim tim, SAD su prinuđene da tu naftu kupuju, a ne da je dobijaju besplatno, kako bi oni želeli“. ... Postoje tri američka scenarija u Venecueli: ekonomski pritisci, podržavanje opozicije unutar zemlje i direktna vojna intervencija. ... Što se tiče scenarija ekonomskog pritiska SAD uporno nameću sankcije Venecueli i zahtevaju od drugih latinoameričkih zemalja da učine isto. Da bi to prevazišli neophodna je pomoć Rusije na diplomatskim frontovima, a posebno da koordiniše napore za diversifikaciju venecuelanske trgovine. Potrebno je ojačati je u pravcu njenih prijateljskih država — Rusije, Kine, Indije, Irana, Turske, itd. ... Venecuelanska opozicija se ne bori političkim metodama nego je najsličnija ukrajinskom Desnom sektoru, odnosno tako radikalnoj nacionalističkoj grupi.

 7. Selepold Slaparstanjko says:

  Zato bi bilo super da se tamo u dogovoru sa madurom iskrcaju veliki efektivi RUSKE I KINESKE ARMIJE. Bogata je zemlja, raj bi mogli tamo da naprave!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *