ВОЈНА ПАРАДА У ПЈОНГЈАНГУ: Није виђена ракета за нуклеарне бомбе

VOJNA PARADA U PJONGJANGU: Nije viđena raketa za nuklearne bombe

10 septembra 2018

U PJONGJANGU je održana parada povodom 70 godina postojanja Severne Koreje koja je potrajala puna dva sata.

U svečanoj atmosferi, kakvu može da stvaori samo ta zemlja, pred mnogim desetinama hiljada ljudi prodefilovali su tenkovi, najelitnije jedinice, raketni sistemi.Glavna intriga je bila: hoće li se na paradi pojaviti interkontinentalna balistička raketa sposobna da novi nuklearne bombe. I, nije se pojavila. Ali, viđeni su mobilni raketni sistemi malog i srednjeg dometa.

Ne zato što ne postoji (vojni vrh Severne Koreje tvrdi da se proizvodi od 2017-te), već zbog obećanja koja je Kim Džong Un u Singapuru dao Donaldu Trampu.

Na glavnoj tribini – pored Kima i jajviših zvaničnika zemlje – bili su i gosti iz sveta. Među njima i predsednica gornjeg doma ruskog parlamenta Valentina Matvijenko i francuski glumac Žerar Depardje.

Govor na paradi je održao predsednik severnokorejskog parlamenta Kim Jon Nam koji je ocenio da se njegova zemlja uspešno razvija i gradi socijalizam uprkos intrigama imeprijalista i spoljnom pritisku.

Potom je krenula parada.

Severnokorejska ratna tehnika proizvedena uglavnom po sovjetskim licencama.

Vojni deo parade trajao je tačno 20 minuta, a završen nadletanjem borbenih aviona.

Na samom kraju parade je Kim Džong Un ustao i mahao učesnicima i posmatračima parade.

Pored njega je sedeo specijalni izaslanik predsednika Kine – predsednik Stalnog komiteta Svekineske skupštine narodnih predstavnika Li Žanšu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *