ВОЈНА ПАРАДА ВАЖНИЈА ОД ПАНДЕМИЈЕ: Маса људи на улицама у част Дана победе прокоси корони, а на челу је један човек!

VOJNA PARADA VAŽNIJA OD PANDEMIJE: Masa ljudi na ulicama u čast Dana pobede prokosi koroni, a na čelu je jedan čovek!

9 maja 2020

Hiljade ljudi, među kojima i veterani iz Drugog svetskog rata, prisustvovale su vojnoj paradi u čast Dana pobede u Belorusiji, uprkos epidemiji korona virusa, prenosi londonski Gardijan.

Rusija i druge zemlje otkazale su vojni defile, pa je Belorusija jedina država nekadašnjeg ŠSR-a koja je vojnom paradom obeležila 75-u godišnjicu pobede nad nacističkom Nemačkom.„U ovom ludom, dezorijentisanom svetu mnogi će nas osuditi zbog toga što smo sada i ovde obeležili ovaj sveti događaj“, kazao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko i poručio: „Ne žurite sa zaključcima, ne osuđujte nas potomke beloruskih pobednika. Nismo mogli drugačije. Nismo imali drugi izbor. Ali čak i da jesmo, postupili bismo isto ovako“.

Domaći i strani mediji izrazili su zabrinutost zbog parade i masovnog okupljanja u jeku epidemije korona virusa.

Predsednik Lukašenko je javno gurnuo epidemiju u drugi plan još ranije kada se pojavio na uskršnjoj liturgijii, ali i na nekim drugim javnim događajima, a novinarima je izjavio da virus nije smrtonosan kao što se govori.

Belorusija je jedina zemlja u Evropi u kojoj se održavaju fudbalske utakmice tokom pandemije korona virusa, iako je do sada evidentiran 21.101 slučaj kovida-19 i 121 smrtni ishod među obolelima od ove bolesti.

(Alo/Informer)

KOMENTARI5 komentara

 1. Zorana says:

  Kod nas nema ni prenosa parade, a kamoli da imamo paradu. Zato imamo LGBT Dan Evrope". Koje smo mi dno.

 2. Zaliv says:

  Ludilo ima vise oblika, ovo je jedan od njih...

 3. Rista says:

  Lukašenko je Julije Cezar današnjih dana. Nadam se da neće završiti na isti način.

 4. SiNiša says:

  Opet ta krnja statistika! Njih je skoro ti puta više a umrlih skoro dva puta manje. A nisu bili u našim mukama i brukama. Vodi ih despot ali je on benigni u odnosu na našeg...

 5. Za Srbiju says:

  Srećan Dan Pobede Belorusima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *