ВОЈНА ТАЈНА ОТКРИВЕНА: Процурео Путинов тајни документ о операцији „Харадинај“! СВЕ ЈЕ ПОСЛАТО СРБИЈИ

VOJNA TAJNA OTKRIVENA: Procureo Putinov tajni dokument o operaciji „Haradinaj“! SVE JE POSLATO SRBIJI

23 jula 2019

Vladimir Putin dostavio je Aleksandru Vučiću obimnu dokumentaciju kojom je razotkriveno sve o slučaju Ramuša Haradinaja.

Istovremeno, preko novog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka, koji inače važi za specijalca i vrhunskog diplomatu, šef Kremlja je Beogradu prosledio i analizu, kao i čvrste dokaze koji će obezbediti da bivši komandant terorističke OVK konačno bude kažnjen za zločine počinjene nad Srbima.– Ruski predsednik je Srbiji prosledio sva dokumenta, podatke i saznanja do kojih su došle ruske obaveštajne službe. Reč je o čvrstim dokazima da je ispletena cela mreža u sedištu koje je Haradinaj, a koju zdušno podržavaju Velika Britanija i delovi američke administracije koji dobijaju novac od Prištine i koji su najglasniji zagovornik kosovske nezavisnosti – navode diplomatski izvori.

Neprikosnoveni vladar

U tajnim spisima, preciziraju naši sagovornici, otkrivene se konkretne akcije i planovi koje je sad već bivši premijer takozvane države Kosovo planirao da sprovede.

– Haradinaj i njegovi mentori računaju da ni posle ovog suđenja, kao ni posle onog u Hagu, neće otići na robiju. Sa saslušanja će se vratiti kao junak kog će Albanci masovno podržati. Sa takvom podrškom Haradinaj, Englezi i predstavnici američke duboke države računaju da mogu da počiste njegovu političku konkurenciju na Kosovu. To znači da sa scene sklone Hašima Tačija i sve one koji su bili za ukidanje taksi, nastavak dijaloga i postizanje kompromisa sa Beogradom – objašnjavaju sagovornici Srpskog telegrafa.

Ukoliko postane neprikosnoveni vladar, Haradinaj bi automatski dobio mogućnost da realizuje svoju politiku.

– To znači da bi se sa napadima na Srbe nastavilo, hapšenja bi bila sve masovnija, takse bi ostale na snazi. Međunarodna zajednica bila bi primorana da Srbiju uceni, tražeći da pristane na kompromis i prihvati članstvo Kosova u Interpolu, Ujedinjenim nacijama kako bi smirili tenzije i sprečili nove sukobe, što je zapravo i cilj Haradinaja – objašnjavaju upućeni u diplomatska dešavanja.

Međutim, Putin je rešen da pokvari ovu igru, te je, kako on kaže, braći Srbima poslao dokaze koji će osigurati da Haradinaj poduže vreme bude van političke scene.– Sećate se da su Rusi na Kosovu namrtvo isprebijali Haradinaja. Znate da su njihovi borci i obaveštajci na terenu sakupili mnogobrojne dokaze. E, sada je došlo vreme da se ti papire izvade i da se obelodane na suđenju koje čeka Haradinaja.

Na probi je Zapad

Karijerni diplomata Zoran Milivojević za Srpski telegraf ocenjuje da, kada je Vučić rekao šta se sprema oko odlaska Haradinaja u Hag, to je rekao na osnovu pouzdanih obaveštajnih podataka.

– Na probi je Zapad. Ako se ispostavi da je odlazak Haradinaja u Hag čisto informativnog karaktera, potvrdiće se da je Zapad sve vreme stajao iza njega, a protiv Srbije, i da je njihovo zalaganje za ukidanjem taksi bilo samo verbalno, dok su spremali podvalu iza kulisa. Ako se njihov plan sprovede u delo, Haradinaj će da kapitalizuje popularnost na sledećim izborima, što bi bilo loše po nas – upozorava Milivojević.

S druge strane, analitičar Dragomir Anđelković dodaje da ima razloga da verujemo da je ovo upozorenje Rusa tačno.

– Sve naše dosadašnje iskustvo sa Hagom i zapadnim centrima moći daju nam ozbiljan osnov da sumnjamo da se i ovde radi o prevari. Do sada je sve rađeno na štetu Srba, a u korist albanskih i drugih ekstremista – ističe Anđelković.

(Srpski Telegraf)

KOMENTARI10 komentara

 1. milorad2 says:

  To su oni ispričali haradinaju ali šta će stvarno da urade sanjim ,njegovi mentori to je druga priča.Optužiće ga , zaqtim će da ga puste da se brani sa slobode kao bajagi a onda će kučka da pobegne u prokletije gde će sigurno da ostavi koske , još jedan svedok manje:)Posle ove igranke naša država treba da vrda još malo u vezi novih "kontruktivnih predloga" iz londonam aq zatim ih treba direktno javno i otvoreno OD..ATI u vezii tih predloga i u vezi EU ucena.Istovremeno treba jačati armiju za sledeće proleće i ostaviti STALNO otvorenu mogućnost direktnog vojnog prisustva rusije ne samo naq kosovu nego i u celoj našj otdžbini, a sa vojnim prisustvom ruije naa kosovu treba INSISTIRATI jer oni su deo KUMANOVSKOG SPORAZUMA:)Posče ove drobilice za jaja oni će odustati ili će pokušati rat preko šiptarskih terorista ali obe opcije su njihov siguran poraz :) DABOME.

  • Pera says:

   Odlicno si ovo napisao, fali ti jedino srpska vlast da to sve sprovede u delo ! Nisi valjda mislio da ce ovi, koje je cija stvorila, da rade protiv svojih gazda ?

 2. Ivke says:

  GDE je bre DB?

  • marinko says:

   putin naoruzava turke i tursku sa naj ubu bujitim oruzijem, a nece da vucicu pomogne oko kosova, srpska posla srbi su lud narod

   • Monika Savanovic says:

    Putin nije odustao od pomoci Srbiji i vec godinama nudi pomoc Srbiji koju Vucic kategoricno odbija. Takodje pre neki dan je granicna policija zaplenila sleper iz Velike Britanije sa specijalnim slemovima u kojima su ugradjeni specijalna radiostanica i ko jos zna sta je sve to ugradjeno u te slemove. Medjutim je AV naredio da se it slemovi odmah predaju shiptarima umesto da je pozvao Ruse da ispitaju tu nakaradnu posiljku

   • Pera says:

    Marinko, ako malo dublje zaronis, a ne da se brckas u plicaku, nikad pravi Srbin nece reci ruznu rec o Srbima, moze o pojedincima o vlasti pre svega, ali nas narod je NAJBOLJI na svetu ! Moras da shvatis da svi mediji kod nas i u svetu rade da nam uteraju kompleks nize vrednosti i osecaj krivice i to nam rade najgori od najgorih, jevreji cionisti, njihove slugeranje englezi sa komonveltom, eu itd. Kad spominjes ludilo, znaj da samo u nasoj Krmciji i u Indijskoj Ramajani pise, voli neprijatelje svoje ! Ako uzmemo u obzir da jos mali Indusi uce u skolama da su Indusi stvoreni od jednog crnog naroda i jednog belog, koji je dosao iz Srbije, da preko hiljadu toponima su isti ovde u Srbiji i u Indiji, onda smo sigurni da je to istina. A da smo to rekli, napisali i radili jos puno pre Hrista Spasitelja, onda bi trebalo svim Srbima da bude jasno zasto smo mi boziji narod !!!!!!!!!!!!!!!!

  • goodyone says:

   bavi se keramicarskim poslovima

 3. Djedo says:

  Sve "Korisne budale" imaju svoj rok trajanja, no se zaigraju i - zaborave.A kad dodje "żuta minuta",onda shvate da je presuda doneta još onda kada su se uhvatili s djavolom u kolo. A tako i treba.

 4. Nićifor says:

  Što brišete komentare koji vam se ne sviđaju? Možeš misliti, naše službe nemaju podatke o zločinima Ramuša Haradinaja pa im ih dostavlja Vladimir Putin. Nema Putin pametnija posla već da dostavlja podatke Vučiću o onome što on veoma dobro zna. Haradinaj je bio uhapšen u Lozani (u Francuskoj) 2017. godine po poternici Srbije pa je posle nekoliko dana pušten iz pritvora. Zašto? Zato što niko nije hteo dostaviti dokaze o njegovim zločinima koji nisu bili obuhvaćeni optužnicom po kojoj je oslobođen u Hagu. Zašto Srbin info pre dva dana objavi da je Srbija sada dostavila sudu u Hagu gomilu novih dokaza o zločinima Haradinaja? Zašto je Vučićeva "Srpska lista" u vladi Ramuša Haradinaja? Po čijim zakonima su sprovedeni izbori u tzv. Republici Kosovo? Na kakvim obećanjima su Nikolić i Vučić došli na vlast 2012. godine? Obećanjem da će poništiti sve dogovore prethodne vlasti sa Prištinom ili da će i poslednji pedalj srpske zemlje na KiM vratiti pod suverenitet Republike Srbije.

  • Monika Savanovic says:

   Bilo kako bilo ali sve u svemu nasa vlast snosi dobar dio krivice. Umesto da saradjuje sa zamljama koje su nasi prijatelji on se sastaje sa nasim najvecim neprijateljima.Ono njegovo ponasanje kao jednog "Lausbub" njegovo naivno drzanje kao 7-mo godisnjaka Haradinaj je otisao u Haag jer je to sve namestaljka stranih mocnika a iz Haaga ce se vratiti kao pobednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *