Војна вежба у Бугарској: Српски ракеташи оборили све мете

Vojna vežba u Bugarskoj: Srpski raketaši oborili sve mete

18 jula 2017

Pripadnici 250. raketne brigade za PVD Vojske Srbije, sa kolegama iz Bugarske armije, uspešno su izvršili bojno gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru u Bugarskoj, na poligonu na Crnom moru kod Varne.

Zajedničkom gađanju pripadnika dve vojske prisustvovao je predsednik Bugarske Rumen Radev, koji se po dolasku na poligon na obali Crnog mora susreo i sa zamenikom komandanta RV i PVO, brigadnim generalom Savom Milenkovićem, i zastupnikom komandanta 250. raketne brigade, pukovnikom Milanom Popovićem, koji predvode delegaciju Vojske Srbije.

Ocenjujući vežbu ocenom odlično, general Milenković je istakao da su u vrlo nepovoljnim meteo-uslovima, kakve do sada nisu iskusili, pripadnici 250. raketne brigade izvršili bojno gađanje i uspešno oborili sve mete, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Osim provere osposobljenosti posluga, gađanje je imalo za cilj i razbijanje psihološke barijere koja prati doživljaj lansiranja kod posluga. Ovo gađanje izvodimo četvrti put, a kao i prethodnih godina, težili smo ka tome da se sastav posluga ne ponavlja i da što više ljudi učestvuje u lansiranju i lično ga doživi“, naglasio je general Milenković.

Govoreći o saradnji sa bugarskim kolegama, Milenković je istakao da je zajednički rad bio izuzetan, posluge su se zajedno uvežbavale, zajedno pripremale rakete, a i sve ostale aktivnosti proticale su u najboljem redu.

Saradnja sa vazduhoplovnim snagama Republike Bugarske započeta je 2010. godine, kada je izvršeno i prvo gađanje na „Šabli“, a ovogodišnje gađanje četvrti je zajednički susret srpskih i bugarskih raketaša.

Na poligonu bugarske armije na Crnom moru, nedaleko od Varne, pripadnici RV i PVO Vojske Srbije uspešno su izvodili gađanja 2010, 2011. i 2013. godine.

 Tanjug

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *