Војна вежба у Бугарској: Српски ракеташи оборили све мете

Војна вежба у Бугарској: Српски ракеташи оборили све мете

18 јула 2017

Припадници 250. ракетне бригаде за ПВД Војске Србије, са колегама из Бугарске армије, успешно су извршили бојно гађање циљева у ваздушном простору у Бугарској, на полигону на Црном мору код Варне.

Заједничком гађању припадника две војске присуствовао је председник Бугарске Румен Радев, који се по доласку на полигон на обали Црног мора сусрео и са замеником команданта РВ и ПВО, бригадним генералом Савом Миленковићем, и заступником команданта 250. ракетне бригаде, пуковником Миланом Поповићем, који предводе делегацију Војске Србије.

Оцењујући вежбу оценом одлично, генерал Миленковић је истакао да су у врло неповољним метео-условима, какве до сада нису искусили, припадници 250. ракетне бригаде извршили бојно гађање и успешно оборили све мете, саопштило је Министарство одбране.

„Осим провере оспособљености послуга, гађање је имало за циљ и разбијање психолошке баријере која прати доживљај лансирања код послуга. Ово гађање изводимо четврти пут, а као и претходних година, тежили смо ка томе да се састав послуга не понавља и да што више људи учествује у лансирању и лично га доживи“, нагласио је генерал Миленковић.

Говорећи о сарадњи са бугарским колегама, Миленковић је истакао да је заједнички рад био изузетан, послуге су се заједно увежбавале, заједно припремале ракете, а и све остале активности протицале су у најбољем реду.

Сарадња са ваздухопловним снагама Републике Бугарске започета је 2010. године, када је извршено и прво гађање на „Шабли“, а овогодишње гађање четврти је заједнички сусрет српских и бугарских ракеташа.

На полигону бугарске армије на Црном мору, недалеко од Варне, припадници РВ и ПВО Војске Србије успешно су изводили гађања 2010, 2011. и 2013. године.

 Танјуг

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u