ВОЈНИ АНАЛИТИЧАР ТВРДИ: Спремите се за…

VOJNI ANALITIČAR TVRDI: Spremite se za…

1 aprila 2018

SAD, Rusija, Kina, Indija i Francuska će do 2030. godine biti zemlje sa najjačim kopnenim vojnim snagama na svetu.

Vojni analitičar Robert Ferli u tekstu objavljenom u američkom portalu „National Interest“ smatra da je ruska vojska posle raspada SSSR-a prošla kroz težak period, te da je izgubila više resursa i političkog uticaja, ali i ljudstva. Međutim, zahvaljujući finansiranju, Oružane snage Ruske Federacije su ponovo ojačale, a to se posebno odnosi na elitne jedinice.

Ferli procenjuje da će ruska vojska u budućnosti naići i na niz problema, među kojima navodi otežan pristup tehnologijama i nedostatak ljudstva. Indija zaostaje za konkurencijom po kvalitetu vojne opreme, ali taj problem nadoknađuje ljudstvom i nabavkom oružja u evropskim zemljama, Rusiji, Izraelu i SAD.

Kineska vojska, smatra Ferli, nema dovoljno iskustva u realnim borbama i nedostaje joj finansiranje, ali Peking ima na raspolaganju „gotovo neograničeno ljudstvo i kontroliše mnogo više resursa od bilo koje druge vojske na svetu“.

Francuska je jedina zemlja u Evropi koja će zadržati moćnu vojsku. Ferli objašnjava da francuska vojska na raspolaganju ima „odlično oružje, uključujući tenkove i artiljeriju“.

Američka vojska će, tvrdi Robert Ferli, za 12 godina i dalje biti svetski „zlatni standard“. Amerikanci su stekli značajno iskustvo u borbenim operacijama, na primer u Iraku i Avganistanu. Osim toga, SAD imaju najveću flotu bespilotnih letelica, što im omogućava precizne vazdušne napade, prenosi „Ruska reč“.

(Kurir)

KOMENTARI4 komentara

 1. Tomislav says:

  Posebno - Francuska?!!! Poslednja glupost i budalaština!!!

 2. Pikt says:

  francuska se dokazala u Rusiji, čudo od vojske.

 3. Milutin says:

  Ovaj sve to lepo napisa ali ono glavno izostavi a to je da UBICE I PLJAČKAŠI SRBA I SRBIJE IZ TRULE AMERIKE NEMOGU DA OPSTANU JER JE TRULA AMERIKA POČELA DA NESTAJE 1 FEBRUARA OVE GODINE. MINUS U DRŽAVNOJ KASI SE NIJE NADOKNADIO A NA DRŽAVNI POSO NISU VRAĆENI ONI KOJI SU ZBOG NEISPLAĆENIH PLATA OZPUŠTENI. Ovakva reklama ovog fanatika iz trule amerike se zasniva na čula rekla kazala. U ovom momentu RUSIJA, KINA su dve najmoćnije vojske na svetu. Kina je u ovoj godini odredila vojni budžet od čak 175 milijardi dolara što trula amerika može samo da sanja.

 4. goran says:

  Makron je general na nosi, balavac, a njegovi sunarodnici su evnusi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *