ВОЈНИ ЕКСПЕРТ: CNN пласира лажи – „Бук“ би Боинг разнео у парампарчад

VOJNI EKSPERT: CNN plasira laži – „Buk“ bi Boing razneo u paramparčad

18 jula 2015

2334324TELEVIZIJA CNN, pozivajući se na izvor koji je video nacrt finalnog izveštaja holandskih istražilaca, tvrdi da će krivica za pad malezijskog Boinga u julu prošle godine biti pripisana ustanicima i avio kompaniji.

Finalni izveštaj Saveta bezbednosti Holandije o razlozima pada biće objavljen početkom oktobra 2015. godine. Prethodno su nacrti filanog izveštaja bili dostavljeni državama-česnicama međunarodne istrage, i one sada imaju 60 dana da dostave svoje komentare. Nacrt finalnog izveštaja sastoji se od nekoliko stotina stranica, prenosi CNN. Prema jednom izvoru televizije, u izveštaju je naveden tačan tip rakete koja je oborila avion, i njena putanja.

Malezijski Boing, koji je leteo iz Amsterdama u Kuala Lumpur, srušio se u Donjeckoj oblasti 17. jula 2014. godine. U njemu se nalazilo 298 ljudi, od kojih su većina bili državljani Holandije. Svi su poginuli.

Potpredsednik Akademije za geopolitičke probleme, vojni ekspert Vladimir Anohin smatra da zaključci stručnjaka koje je objavio CNN apsolutno ne odgovaraju istini.

„Zaključci koje je objavio CNN na osnovu holandskih dokaza su ništavni. Ako govorimo o tome da je avion oboren, na primer, „Bukom“, bojeva glava koja je, kako oni tvrde, eksplodirala na pet metara od aviona – to je 70 kilograma eksploziva. Izvinite, u tom slučaju taj Boing bi trebalo da bude raznesen u paramparčad“ – kazao je Vladimir Anohin u programu radija Sputnik.

Po njegovom mišljenju, krivicu za rušenje aviona ne snose ustanici, već ukrajinska strana.

„Za pad Boinga treba da odgovara ukrajinska strana. Smatram da su sve priče o „Buku“ dimna zavesa koja neće dozvoliti da se dođe do istine. Tu se prosto odvija politička igra na leševima žrtava. Počinju da žongliraju pokojnicima. A to je užasno. To govori o potpunoj degradaciji evropskog društva“ – smatra vojni ekspert.

Vladimir Anohin je uveren da vazdušni prostor iznad zone ratnih dejstava u trenutku obaranja Boinga nije bio slučajno otvoren.

„Mislim da je tu postojao umišljaj. Vazdušni koridor – to je 20 kilometara. I odjednom kontrolor letenja usmerava avion upravo u zonu ratnih dejstava – 14 kilometara severno. To već svedoči da su avion pripremali kao jagnje za klanje. To jest, to je čisto ubistvo“ – istakao je vojni stručnjak.

KOMENTARIJedan komentar

  1. PERO says:

    scenario ,markala i drugih dogadjaja koji se primenjuju i to oprobanim srestvima lazi ,,,,a pogotovu SNN koa zlotvorska propaganda

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *