ВОЈНИ ЕКСПЕРТ ОТКРИО ШТА СЕ СПРЕМА: Украјинци ће нападати до краја августа, руска офанзива почиње у септембру или октобру

ВОЈНИ ЕКСПЕРТ ОТКРИО ШТА СЕ СПРЕМА: Украјинци ће нападати до краја августа, руска офанзива почиње у септембру или октобру

8 августа 2023

РУСКА војска је североисточно од Купјанска поново напредовала. Како је саопштио портпарол Министарства одбране РФ, генерал Игор Конашенков: десет километара по ширини, а три км у дубину.

Московски војни експерт Владислав Шуригин тим поводом је указао:

– То је напредовање од великог значаја. Прво, зато што реално побољшава конфигурацију наше истурене линије фронта. Друго, омогућава нам да створимо услове и положаје са којих можемо да нападнемо много ефикасније и на већу дубину“.Додао је да Руси и таквим неспектакуларним напредовањем присиљавају украјинске снагде да на фронт између Кремене и Купјанска и Сватова дпремештају своје чиме се одбијање напада олакшава руским јединицама које бранте запорошки фронт:

– Дакле, значајно је али све ово не треба преувеличавати. Током Великог отаџбинског (Другог светског) ово је називано променама на фронту од локалног значаја. И зато што се радило о операцијама једне дивизије. Све у свему ово није стратешка офанзива коју очекујемо од наше војске.

Шуригин сматра да је снага украјинске војске „прилично на измаку“ и прогонозира:

– У Кијеву не признају да им је контраофанзива пропала, да је немогућа, а још ми преузимамо иницијативу. То јест, ми напредујемо у различитим правцима, непрестано побеђујући непријатеља и одбијајући његове нападе. Мислим да до краја августа можемо очекивати да ће се украјинске снаге коначно `издувати` и зауставити. А у септембру или октобру очекујем нашу офанзиву.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u