ВОЈНИ ЕКСПЕРТ ОТКРИО ШТА СЕ СПРЕМА: Украјинци ће нападати до краја августа, руска офанзива почиње у септембру или октобру

VOJNI EKSPERT OTKRIO ŠTA SE SPREMA: Ukrajinci će napadati do kraja avgusta, ruska ofanziva počinje u septembru ili oktobru

8 avgusta 2023

RUSKA vojska je severoistočno od Kupjanska ponovo napredovala. Kako je saopštio portparol Ministarstva odbrane RF, general Igor Konašenkov: deset kilometara po širini, a tri km u dubinu.

Moskovski vojni ekspert Vladislav Šurigin tim povodom je ukazao:

– To je napredovanje od velikog značaja. Prvo, zato što realno poboljšava konfiguraciju naše isturene linije fronta. Drugo, omogućava nam da stvorimo uslove i položaje sa kojih možemo da napadnemo mnogo efikasnije i na veću dubinu“.Dodao je da Rusi i takvim nespektakularnim napredovanjem prisiljavaju ukrajinske snagde da na front između Kremene i Kupjanska i Svatova dpremeštaju svoje čime se odbijanje napada olakšava ruskim jedinicama koje brante zaporoški front:

– Dakle, značajno je ali sve ovo ne treba preuveličavati. Tokom Velikog otadžbinskog (Drugog svetskog) ovo je nazivano promenama na frontu od lokalnog značaja. I zato što se radilo o operacijama jedne divizije. Sve u svemu ovo nije strateška ofanziva koju očekujemo od naše vojske.

Šurigin smatra da je snaga ukrajinske vojske „prilično na izmaku“ i progonozira:

– U Kijevu ne priznaju da im je kontraofanziva propala, da je nemoguća, a još mi preuzimamo inicijativu. To jest, mi napredujemo u različitim pravcima, neprestano pobeđujući neprijatelja i odbijajući njegove napade. Mislim da do kraja avgusta možemo očekivati da će se ukrajinske snage konačno `izduvati` i zaustaviti. A u septembru ili oktobru očekujem našu ofanzivu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *