ВОЈНИ ЕКСПЕРТ ОТКРИО ВЕЛИКУ ПРЕВАРУ: Сви мисле да је Америка најјача сила због војног буџета! СВЕ ЈЕ ЈЕДНА ВЕЛИКА ЛАЖ

VOJNI EKSPERT OTKRIO VELIKU PREVARU: Svi misle da je Amerika najjača sila zbog vojnog budžeta! SVE JE JEDNA VELIKA LAŽ

23 maja 2018

Vojni budžet SAD nije mnogo veći od ruskog i kineskog, rekao je načelnik štaba američkih Kopnenih snaga Mark Mili.

„Video sam poređenja američkog vojnog budžeta i kineskog i ruskog. Što se često komentariše. To je cena radne snage. Naša vojska je najplaćenija na svetu. Plate ruskih i kineskih vojnika su mali deo (plata naših vojnika)“, navodi „Brejking difens“ reči Milija.On tvrdi da čim počnu da se porede troškovi plata vojnike i civilnog personala, na šta SAD odlazi skoro polovina budžeta, to postaje jasno da vojni budžet Kine faktički može biti veći.

Na ovaj način Mili je odgovorio na pitanje senatora Dika Darbina, koji je primetio da Rusija troši 80 milijardi dolara, dok SAD 600-700 milijardi dolara godišnje, ali su snage tih država jednake.

Mili smatra da su u Kini i Rusiji investicije, modernizacija, izrada i projektovanje naoružanja mnogo jeftinije, nego u SAD.

List navodi da uzimajući u obzir socijalna davanja i plate kineski budžet izgleda mnogo veći, nego SAD, iako i nema podataka koji udeo vojnog budžeta Kine se troši za plate vojnika.

U isto vreme ruski rashodi pri svakoj metodologiji proračuna značajno su niži od američkog, piše „Brejking difens“.

Vojni budžet SAD je najveći na svetu — 692 milijarde dolara.

KOMENTARI5 komentara

 1. SARMAT says:

  Ameriički vojni budžet 66% se odnosi na zakup vojnih baza širom svijeta,25% se odnosi na naknadu za odvojeni život a svega 7% u tehnološke inovacije.Treba samo pogledati razliku u ruskom i američkom raketnom naoružanjuu(i ne samo raketnom)i vidi se razlika od 30 godina prednosti u odnosu na Rusiju.Rusija uveliko barata pojmom "hipersonični" što je za SAD misaona imenica.

  • Roy says:

   Ne ratuje se raketama nego parama i berozom. Mozes imati sto hiljada raketa, ali dok god slusas Wall Street i cijenis Dollar odmah gubis bitku.

  • Roy says:

   Berzom

 2. mali says:

  jedna ista drvena kuca u americi i u Bosni ima mnogostruku razliku u ceni i vrednosti,iako je kuca ista.Napraviti isti tenk,brod u americi i Kini ili Rusiji,gledano preko cene nema smisla..A stalno se pozivaju na budzete..

 3. Roy says:

  Rat se vodi parama i ekonomijom. Ameri vladaju dolarima i berzama, a ovi neka stancaju rakete i lupaju gluposti. Sta su do sada oni to toliko napravili svojim raketama? Kakve su koristi od raketa imali?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *