ВОЈНИ ЕКСПЕРТ ТВРДИ: Пољска ће заузети пет покрајина Украјине и имаће сукоб са Немачком

VOJNI EKSPERT TVRDI: Poljska će zauzeti pet pokrajina Ukrajine i imaće sukob sa Nemačkom

2 septembra 2022

Poljska već nekoliko godina izjavljuje da Nemačka treba da plati reparacije posle Drugog svetskog rata, iako je dug Nemačke odavno otplaćen. Kako bi se sukob između Varšave i Berlina mogao završiti, rekao je Vladimir Jeranosjan.

Razgovor o potrebi da Nemačka ponovo plati reparacije vode šef Poljske Andžej Duda, ministar odbrane zemlje Mariuš Blaščak i premijer Mateuš Moravjecki. Prema rečima političara, Nemačka još nije vratila dug, podsetio je Jeranosjan u eteru TV kanala Zvezda.„Posle Drugog svetskog rata došlo je do velike migracije. Nemci iz Poljske otišli su u Nemačku, a Poljaci su postali jednonacionalna država. Kada se Ukrajina raspadne i Poljska uzme svojih pet vojvodstava, Varšava će toliko ojačati da će hteti da pljuje Nemačku“, rekao je vojni ekspert.

Shodno tome, primetio je Jeranosjan, Poljska neće imati problema sa Gdanjskom, uprkos činjenici da su ga nekada naseljavali uglavnom Nemci i zvao se Dancig.

Ruska specijalna operacija počela je 24. februara. Njen cilj je denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine. Glavni zadatak je zaštita civila od genocida kijevskog režima.

Šef ruske spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin rekao je da bi Varšava mogla da pokuša da okupira deo Zapadne Ukrajine pod izgovorom „zaštite od Ruske Federacije“.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI15 komentara

 1. Gagi says:

  NISTA Poljska nece zauzeti, bice dobro ako uopste bude postojala jer je mnogima istorijski ostala duzna. Slutim da ce posle svih ovih eksperimenata i "opipavanja" oko Ukrajine, katolici uvideti svoju gresku u kokainsko verbalnoj i duhovnoj snazi i vrlo rado prihvatiti staru-novu podelu interesnih sfera. Bice tu jos mnogih izazova, medjutim, siguran sam da je Rim unistio i pojeo sam sebe. Jedan bivsi Papa je izjavio: "Sloboda je dobra ako je kontrolisana, neogranicena sloboda vodi u anarhiju". Odlicna misao za normalne ljude, danas su na sceni nenormalni ljudi koji su vestacki i neosnovano jaki. Nisam ubedjen da nasa braca Rusi svoje ratne rezultate postizu dopingom svojih boraca, TO rade svojom VEROM u pretke a za buduci zivot koji su im dali. Sta je sa nama Srbima, pa nista, i dalje se igra katolicko Kozaracko kolo.

  • milos says:

   kozaracko kolo - katolicko???

   • Gagi says:

    Tako je, katolicko. Sa te strane je dosla filozofija Marksizma koja je podmuklo podmetnuta Slovenima i ostalom istocnom narodu. Nisam primetio da se negde na katolickom zapadu zapatio komunizam, oni su svoje nacionalne drzave sacuvali do danas. Kod njih su Marks i Engels samo sluzbovali i izmisljali prevaru namenjenu drugim narodima. Kozaracko kolo se igralo uz tu njihovu ideolosku muziku.

    • milos says:

     trebalo je da kazes odakle si da ti kazem ko si? kozaracka pesma nikla je u krvi Oj, Kozaro, Kozarice moja, ponajviše dala si heroja. Mi smo braća ispod Kozarice, gdje ne rađa majka izdajice (posle je bilo raznih prepeva, ovo je original). i odatle zaista nema izdajica. koliko si glup i fanatizovan trebalo bi da znas da je ustanak tamo (prva slobodna teritorija u Evropi) podigao Simela Solaja narodni tribun i dr Mladen, poslanik u Kraljevini YU, covek nije bio tad komunista. potom su dosli partizani sa svojom ideologijom odbrane drzave od nacizma. dok su tvoji krcmili rakiju i gibanice pevajuci ubicemo zaklacemo ko sa nama nece, sa sve uzeglom janjetinom u bradi. a onda ni to nije bilo dovoljno pa krenuse u golu izdaju, streljajuci i djake u kragujevcu?!

     • Gagi says:

      Zato Dr Mladena i ubise tvoji sa ledja, nije bio partizan i komunista. Morali ste vi partizani da budete vodje ustanka i da pokupite narodni kajmak. Malo kasnije prevedoste sve ustase u vas "narodno" oslobodilacki pokret. Citaj Samardjica zasto su djaci u Kragujevcu streljani, uvazeni pisac je sve do detalja istorijski dokumentovao i obradio. Danas bar ima dovoljno autora sa jedne i druge strane nase politicke propasti, oni su sistematski obradili i publikovali svaki dogadjaj vezan za II rat.

      • milos says:

       tvoji izvori su klasicna bradonjska propaganda.dr mladen je uoci rata stupio u KPJ a petokraku je stavio jer se bradonje nisu borile protiv nemaca i ustasa koji nakon talijana prvi usli u bosnu (talijani su samo demonstrirali i nisu se mesali u upravu u tom delu kraljevine). na zvan sajtu vikipedie stoji da su ga bradonje ranile i ubile ranjenog. ko ti je taj samardjic? sto se streljana u k.tice jasno je utvrdjeno da tamo bili ljoticevci, koji bili tesno povezani i sa nemcima i nedicevcima. posebno se istako neki Marisav iz srpskog dobrovoljackog korpusa (inace uspeo da pobegne, gle cuda u Minhen). tvoja falsifikovana istorija nema pokrice ni u jednom pouzdanom ili medjunarodnom dokumentu. samo se ti tesi i falsifikuj. jasno je odakle si.u partizanima nisam bio jer se nisam ni rodio tada. svak se cese gde ga svrbi. ali znam koliko su gradova u YU oslobodili. koliko su tvoji preci oslobodili, navedi 1 grad i kada? a sto se kajmaka tice najbolje se vidi u bici na neretvi, kad su tvoji jurisali na 4000 ranjenih partizana (po izvorima vermahta) ili si mislio da su ti obogaljeni i oni koji ih stitili od anulacije skupljali narodni kajmak?

      • milos says:

       raspis djenerala Mihailovića 23. marta 1945 svim četničkim komandatima sa teritorije Srbije: Pavle Đurišić izvršio je formalnu izdaju prema narodu, kralju i ovoj komandi... Trupe Crne Gore i Starog Rasa idu pod ruku sa ustašama... Ovde je čista izdaja za račun crnogorskog separatiste Sekule Drljevića. Crnogorci će ući u sastav Pavelićevih snaga pod komandom Sekule Drljevića, a sve srbijanske i bosanske jedinice koje se nalaze tamo biće razoružane... koji je ustasa preveden u NOB - ime i prezime ili si lazov. bilo je prevodjenja domobrana, nazalost i to jeste bio drustveni problem. nikada to nisam branio niti podrzavao, ali hrvati su bili mobilisani od strane NDH. i kraljevi oficiri su stupali u NOB - Arsa Jovanovic je dogurao do nacelnika Generalstaba!

   • Cp6a says:

    Ha, ha, ha !!! Šta znaju atlantiđani i piramidaši šta je Kozara.

    • Cp6a says:

     Uh, izvinjavam se Gagiju, učinilo mi se da je jedan drugi komentator.

 2. milos says:

  ovo je lako moguce. o tome sam pisao na ovom portalu. e sad scenariji su razliciti. ali je ishod jedan. poljska ce ponovo najebati od nemaca,a rusa tu vise nece biti ni da ih stite niti bilo sta, naprotiv?

 3. Cp6a says:

  Niko tu ništa ne dobija. Samo može uz ogroman napor i krvave gaće silom da otme i to samo ako Braća nisu zainteresovana za te oblasti. A onda ćemo da gledamo dugo najavljivanu ljubavnu idilu između Poljaka i Ukro-nacista. Snošaj će da bude toliko vatren, da nije isključeno da će neko morati da zove Braću u pomoć.

 4. milorad5 says:

  poljaci pokušavaju teritorijalnu ekspanziju očigledno,polažu prava na sve teritorije nekadačnjeg poljskog vojvodstva ili tako nešto.to je kao kad bi mi srbi tražili sve teritorije dušanovog carstva,totalno suludo.Mi srbi smo naučili jednu stvar,...zemlja pripada onima koji ŽIVE na toj zemlji i nikakve tapije i istorijske istine nemaju bitnu važnost ,samo topovi i stanovništvo.Ako je NATO proglasio albance ETNIČKIM stanovništvom na kosovu u samoj postojbini srbije,i uspeo uz pomoć ustaške vlasti u vrhu SFRJ na kraju SFRJ da "uveze" više od milion albanaca na kosovo,o čemu mi pričamo.To sto važi i za poljake i bolje bi im bilo da ćute gledaju svoja posla i drže jaku armiju za ODBRANU,jer nisu oni ni blizu sila koja može da se ŠIRI i okupira,možda nešto mogu da urade na bombu ali to treba zadržati čvrsto i biće moguće samo kao ratni plen NATO pakta,jer oni vide da od ukrajine nema ništa i gledaće da pomere granice poljske što više na istok.Sve u svemu poljaci će gadno nadrljati isto kao i stanovništvo fantomske ukrajine ako dodje do bilo kakvog sukoba izmedju NATO i rusa,što je više nego moguće.Vlada poljske i njihov "krem" očigledno uopšte i ne razišljaju o tome,koliko će običnih grajdjana poljske poginuti i nastradati od takvog scenarija i velikodušno nude u ime poljske nacije ,teritoriju poljske za nove ratne sukobe ,koji će biti mnogo,mogo žeđći,gadniji i brži od ovoga danas u ukrajini.Ako rusi budu primorani da dejstvju po poljacima to će biti odmah nuklearno i bez milosti,jer gomilanje poljaka u brojčanom stanju NATO-a ustvari predstavlja problem rusima.Nemac neće u rat protiv rusa,francuz još manje ali budale u poljskoj su uzele NATO oružje u ruke i zato su sad primarna nuk.meta,i mislim da je sasvim razumno pretpostavti da će ih rusi poravnati pre nego što uopšte poljska armija uspe da nanese neke ozbiljnije gubitke rusiji i ruskoj arrmiji,a NATO sigurno neće nuk.odgovoriti jer i njima onda sledu je isti scenarijo.Svaki dalji napad na rusiju po scenarju nATO-a ili od strane NATO-a je siguran nuklearni rat,i rusi su im to jasno rekli.Pitam se dali uopšte postoji mogućnost unutar te alijanse koja će sa kormila NATO- skinuti sadašnju kamarilu koja definitivno želi rat bez obzira na cenu i žrtve.Mislim da će poljska biti poslednje upozorenje rusa a to je mnogo gadno za poljake.Takodje je moguće da oni upravo spremaju poljsku za novu ukrajinu makar poljska SAMA objavila rat i napala ruse,što daje odrešene ruke NATO paktu da da se "ne meša" i da kao i ukrajinskoj hunti šalje "pomoć" u nadi da će oslabiti ruse.Poljska armija je respektrabilna i mnogo opasnija nego ukrajinska i zato mislim da će rusi delovati taktički i strateški nuklearno po njima da bi ih pacifikovali sa šta manje para ,žrtava i šete.Vrlo mračne prognoze su tu.

  • Rostand says:

   Milorade zaboravio si činjenicu da su kijevske konjine nedavno potpisale nekakav dogovor sa Poljacima po kojem su u potpunosti izjednačeni sa usrajincima i mogu slobodno i da učestvuju u vlasti,pa ne čudi što je Poljacima zinulo dupe za zapadnom usrajinom.Baš me interesuje kako će to prihvatiti banderaška naci bagra.

 5. rodja says:

  Americki scenario da se poljska napravi nova ukrajina. Ali, ako Rusi podnesu zahtev za ratnu odštetu u ratu sa Napoleonom i u II svetskom Ratu, cela Francuska i Nemačka je malo. Moraće pripasti i veći deo united kraljevine. Neka se dogovore medjusobno. Ali moraće i Srbija traziti odštetu za I i II sv. rat. OBAVEZNO! poljaci ce morati ipak da čekaju u red!!!

 6. Rostand says:

  Milorade zaboravio si činjenicu da su kijevske konjine nedavno potpisale nekakav dogovor sa Poljacima po kojem su u potpunosti izjednačeni sa usrajincima i mogu slobodno i da učestvuju u vlasti,pa ne čudi što je Poljacima zinulo dupe za zapadnom usrajinom.Baš me interesuje kako će to prihvatiti banderaška naci bagra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *