VOJNI KOMANDANT NOVOROSIJE: Za Novu godinu ćemo sa Putinom piti šampanjac za rođenje Novorosije

VOJNI KOMANDANT NOVOROSIJE: Za Novu godinu ćemo sa Putinom piti šampanjac za rođenje Novorosije

31 avgusta 2014

mozgovoy_aleksey1-730x370Među onima koji ratuju za Novorosiju – malo je onih koji su za bilo kakve pregovore sa kijevskom huntom. Osim o razmeni zarobljenika i to po principu – svi za sve.

Pa ipak, oni koji rukovode armijama DNR i LNR ne odbacuju u načelu apel predsednika Rusije Vladimira Putina da sednu za pregovorački sto sa „predstavnicima Kijeva”.

Postoji među njima i tvrda struja koja, pored svega ostalog, veruje da sa huntom koja gubi rat nema nikakvog razloga da se pregovara i da joj se čine ustupci. Jedan od njenih najistaknutijih pripadnika je poznati vojni komandant Aleksej Mozgovoj.

On je povodom Putinovih poslednjih inicijativa rekao: „Vladimir Vladimirovič je mudar čovek i državnik i on zna zbog čega nešto predlaže. I ja to poštujem. Ali, ja imam i svoje viđenje situacije…”

Na ove reči je usledilo pitanje: „Da li vi to opet o planovima da Novorosija dođe do Kijeva?”

„Mi nikda nećemo pregovarati sa kijevskom vlašću. To bi bio zločin. Naš maksimalni cilj je – svrgavanje oligarhijske vlasti u Kijevu i stvaranje Novorosije. Nadam se da ćemo 31. decembra 2014. sa Vladimirom Vladimirovičem piti šampanjac za rođenje države Novorosije. A da ćemo Ukrajincima čestitati oslobođenje od oligarhije”.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *