ВОЈНИ ПИЛОТИ бојкотују обуку због застарелих руских авиона!

ВОЈНИ ПИЛОТИ бојкотују обуку због застарелих руских авиона!

25 октобра 2017

Неки од пилота бугарског ратног ваздухопловства одбијају обуку у знак протеста против застарелих борбених авиона руске производње миг 29, јавља у уторак Дпа.

Но, заменик министра обране Атанас Сапрјанов тврди да су авиони потпуно исправни, додајући да се спроводе сви задаци контроле ваздушног простора у оквиру мисије НАТО.

Влада премијера Бојка Борисова од маја је у сукобу с председником Руменом Радевом – бившим војним пилотом – и опозиционим социјалистима због куповине нових авиона.

Прелазна влада коју је потврдио Радев одлучила се за куповину шведских Грипена, но ту је одлуку у јуну поништио парламентарни одбор, те уместо тога затражио понуде за куповину коришћених Ф-16 од Португала и Eyrofighter Tuphoons.

Бугарска је приступила НАТО-у 2004, али је већина опреме руске производње. Министар обране Красимир Каракаџанов оптужио је пилоте који су у бојкоту за покретање политички мотивисане кампање.

„Неко је намерно закувао ову ситуацију“, казао је министар.

(Хина)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. namcor says:

    Prvo, obzirom da se kod nas, sada, vodi tiha kampanja protiv MIG-ova koje smo dobili od Rusa, naslov je (za one koji ne proćitaju o čemu se radi) blago rečeno "usmeravajući", prema mišljenju da smo od Rusa dobili otpad. I zbog toga ga smatram vrlo tendencioznim. Drugo, ovi MIG-ovi koje smo mi dobili će služiti još desetak, pa i više godina. Letačke osobine te letelice nisu sporne. Niti godine starosti. Jer, NATO zemlje i danas prodaju "svojim partnerima" i starije F-16. Radi se o elektronskoj modernizaciji, koja mora da košta. I radi se o naoružanju tih aviona. Koje takođe vrlo košta. Od novca, koji se ulaže u ovih 6 MIG-ova, 90% odlazi na novu elektroniku i naoružanje. Jer, u svakom pogledu je MIG29 superniorniji, letački gledano, u odnosu na F-16 i F-18. Dakle, nismo dobili gomilu gvožđa, već od nas zavisi kako će taj metal biti opremljen. Koliko para, toliko muzike. U ovom slučaju, dobijamo mnogo više muzike, nego što smo imali para!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u