ВОЈНИ СИНДИКАТ ОТКРИО право стање у Војсци Србије

VOJNI SINDIKAT OTKRIO pravo stanje u Vojsci Srbije

10 maja 2017

Pripadnici Vojske Srbije, juče su po ko zna koji put bili zaprepašćeni i razočarani količinom neistina sadržanih u izjavi aktuelnog Premijera o stanju u Vojsci Srbije. Pitamo se koje je on države Premijer i koje vojske budući vrhovni komandant.

Pripadnici Vojske Srbije u potpunosti demantuju podatak da svi imaju po tri para čizama, naprotiv i dalje su na upotrebi one iz 1988-me tip JNA. Neistina je da poseduju više kompleta uniforme, a i ovu koju imaju nose preko svih rokova i normi upotrebe.

Današnja vežba u Nikincima, “Čelik 2017” nije ništa drugo nego visokobudžetni spot preduzeća Jugoimport SDPR, u kome su glavnu ulogu imale naše kolege zahvaljujući kojima je on u potpunosti uspeo.

Pitamo se kakva je to vežba vojske kojom komaduje neki gospodin Miloradović, a generali sede na klupi?

Prikazano visokosofisticirano naoružanje, oprema i oruđa, poput Miloša, Lazara, Vrapca, Nore, Alasa itd. samo su puste želje svakog od nas. Ništa od navedenog ne nalazi se u upotrebi Vojske Srbije i to je ono što poražava. Pitamo se šta je bio cilj ove nazovi, vežbe? Više nego očigledno da se neko debelo slaže, a ko?

Pripadnici Vojske Srbije ne mogu da poveruju u tako bezočne laži jer oni jedini i najbolje znaju kako danas izgleda vojska u Srbiji. Oni znaju kakve čizme i uniforme nose, u kakvim se vozilima voze, kakvu opremu imaju na upotrebi, kako se hrane oni pa i njihove porodice od bednih plata i ono što je zabrinjavajuće, znaju da ih je iz dana u dan sve manje. A teret ove nazovi vežbe izneli su upravo oni, njihovo znanje, elan i obučenost, dok ih još malo ima, i to čak i po ceni da je pojedincima zbog priprema ovog performansa bila uskraćena čak i krsna slava.

Dakle, ovako plasirane laži mogu biti usmerene samo ka obmanjivanju javnosti o tome da nam je u vojsci, pa i u policiji sve potaman i da nam niko ništa ne može, a da li je zaista tako ostaje da uskoro vidimo.

(vojnisindikatsrbije)

KOMENTARI19 komentara

 1. Pastrovic says:

  Evo sjajne prilike i za Sipce i za ustase da nas definitivno srede, a ne smijemo zaboraviti ni "Bosnjake", ni Madjare, ni Bugare a bogami ni Rumune. "Da je igdje brata u svijetu..."!

 2. bane says:

  Ako su navodi iz ovog članka tačni, onda treba da reaguje tužilaštvo i podigne optužnice protiv državnog vrha zbog obmane javnosti. Ako pak nije, onda protiv autora ovog članka, iz istog razloga. Ipak mislim da u vojsci i policiji ne treba da postoji nikakav sindikat, ako se nekome ne sviđa kako je u srpskoj vojsci neka ide u hrvatsku vojsku, oni su bolje plaćeni a vojska je vojska...

 3. Jovan Beograd says:

  Uništavanje Vojske Srbije se nastavlja. U Nikincima smo videli izložbu-vežbu želja i planova Direkcije za promet naoružanja i vojne opreme. Na vežbi su zloupotrebljeni pripadnici vojske i ime Vojske Srbije. O trošku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije napravljena je vežba od koje će koristi imati političari i SDPR ako nekome "uvali" neko od prikazanih sredstva. Vojska Srbije nije nikako mogla da izvodi vezbu sa sredstvima koja nisu usvojena po određenoj proceduri i tehnologiji ispitivanja od strane VTI. Ovako je SDPR napravio vežbu-prikaz o trošku MO i VS. Trebalo je da to radi SDPR ali tako da plati upotrebu poligona i angažovanja pripadnika Vojske Srbije. Političari koji su u upravnom odboru SDPR na ovakav način troše novac MO uza račun privatnih biznisa...

  • Miki says:

   VOJNI SINDIKAT JE NAJVECE LEGLO LAZOVA I PRODUZENA RUKA DS-A I SASE PRANGIJE. To je onaj isti sindikat koji preti vesanjem i kojekakvim glupostima. Jedno je samo tacno, DA NEMAMO DRZAVU. Da imamo oni bi vec davno bili u ZATVORU. ONI SU BRUKA I SRAMOTA SRPSKOG VOJNIKA

   • Aleksandra says:

    Tako je Miki u pravu si.

   • Milan says:

    E stigli sendvici

 4. Aleksandra says:

  Pa ako vam nevalja u vojsci što ne napustite pa idite na biro dosta više laži lenčuge sindikalne nije vam ovo komunizam na koji ste navikli sram vas bilo što nosite našu srpsku uniformu marš iz vojske pa motike u ruke

  • Dalibor says:

   Mala sram te bilo. Vojska je u ocajnom stanju,a sindikat nema veze sa time. Vojnici nose istrosenu uniformu i stare cizme,rade mnogo,a placeni su malo.

  • Tihomir says:

   Ako mislis da smo lencuge i nista ne radimo prijavi se i ti pa radi samnom za 40k dinara. Al da radis isto ono sto i prosecan pripadnik vojske radi. Samo nemoj posle da mi se zalis kad te natovarim sa 20kg tereta i obujem u tesne cizme i uputim niz granicu da prepesacis 15 km. A za 12h angazovanja dobijes pola leba i 3 pastete.

 5. opet ja says:

  Aleksandra ne lupaj. Ovo je smešno. Čak ni ta šačica vojnika koju imamo nema sve što je neophodno. Koliko vidim i dalje je osnov svega ono što je ostalo iz JNA. Kasnimo sa uvođenjem novog naoružanja, a najsofisticiranija oprema kao što su avioni, tenkovi, radari, bespilotne letelice i sistemi PVO nikako ne ulaze u upotrebu.

  • Aleksandra says:

   Nekad je vojska dobija besplatno, a sada mora da kupi. Pa tražili smo demokratiju, šta hoćete više i to vam ne valja. Gde Vi živite Hajde malo da zaradite za svoj alat za rad a ne da vam narod kupuje Još jednom Vam kažem ako vam nije u vojsci dobro idite, ima ko će od mladih da dodje i radi za te iste pare za koje vi radite... Nema više besplatno, zavrnite rukave pa zaradjujete malo

   • Mort says:

    Lako je pričati "da zaradi za svoj alat" nekom kome je osnovni alat za rad tastaturica, a dnevnica sendvič. Kukaćemo mi za ovom Vojskom već kod prve jače kiše. Ali, heroja se u miru niko ne seća.

   • General says:

    Aleksandra molio bih Vas da se uzdržite od komentara, jer sa svakim narednim komentarom pokazujete koliko ste neupućeni u situaciju oko vojske, a i pokazujeye koliko ste ostrašćeni. Verujem da je posao bota da pljuje i blati neistomišljenike, ali bi trebalo da se raspitate o tematici koju komentarišete, jer ovako blatite i sebe anonimnu i nalogodabca za koga radite. Ovo što ste rekli je gomila nabacanih gluposti i vredjanja. Stidite se.

   • ARTILJERAC says:

    Ko ne bude plaćao svoju vojsku , plaćaće tuđu. To ja imam pravo da kažem kao školovani oficir sa 5 godina ratnog iskustva.

   • Tihomir says:

    Ti Aleksandra se ne razumes u funkcionisanje vojske kao sistema pa zato tako pricas. Vojska je parazit. Ona ne proizvodi, vojnik ne proizvodi, on trosi. Ja nisam duzan nista da kupujem. Drzava je po zakonu koji je ona donela duzna da mi obezbedi sva neophodna sredstva za rad. Ja nisam.duzan da kupujem sebi cizme ili dodatnu kolicinu zacina za kuhinju da bi mi kuvar spremio iole pristojan obrok.

 6. Trifun says:

  To je sindikat CIA i MI6, BND-a!! Stoko jedna iz 'vojnog sindikata CIA' bicete svi pohapseni kad tad. Jugoimport SDPR je DRZAVNA kompanija. DRZAVNA! Udri Srbijo po veleizdajnickom sljamu iznutra svom snagom zakona!

  • Za Srbiju says:

   Zabolela te istina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *