ВОЈНИ СИНДИКАТ СРБИЈЕ САОПШТИО: „Наставља се уништавање Војске Србије по налогу странаца!“

VOJNI SINDIKAT SRBIJE SAOPŠTIO: „Nastavlja se uništavanje Vojske Srbije po nalogu stranaca!“

23 novembra 2016
(foto: Igor Salinger / mod.gov.rs)

(foto: Igor Salinger / mod.gov.rs)

Iz hrvatskih medija ovih dana saznajemo da je Hrvatska za svoje oružane snage u 2017-toj godini izdvojila 4,2 milijarde kuna, što iznosi oko 560 miliona evra.

Srbija je ove godine za svoju vojsku izdvojila oko 1,2% BDP ili oko 528 miliona evra.

Ovih dana je aktuelno planiranje budžeta za 2017. godinu, a najave koje dolaze iz Ministarstva finansija srpskom vojniku ne slute nista dobro iako Premijer kaže kako smo sve bogatiji, kako nam je značajno „bolje“ i kako ćemo sa manje novca imati jaču i efikasniju vojsku.

Prema najavama zvaničnika , Srbija će naredne godine za svoju vojsku izdvojiti još manje, jer tako kaže MMF.  Ministarstvo finansija, izvršavajući naloge „vlasti“ koja se popularno zove MMF, dalo je instrukcije za planiranje budžeta iz koga će se za vojsku u 2017. godini izdvojiti negde oko 56 milijardi dinara što iznosi oko 455 miliona evra.

Hrvatska koja ima dvostruko manje oružane snage, negde oko 17.500 pripadnika, po glavi vojnika u 2017. izdvaja oko  32.000 evra, dok će Srbija sa brojnim stanjem od oko 32.000 u 2017. to učiniti sa svega 14.200 evra po pripadniku oružanih snaga.  Dakle više nego dvostruko manje.

Navedeni podaci su više nego zabrinjavajući i jasno govore u kom pravcu će se „razvijati“ Vojska Srbije i bezbednost građana Srbije. Od početka ove godine Vojsku Srbije je zbog lošeg standarda i preopterećenosti na vojničkim dužnostima napustilo 972 pripadnika sa tendencijom još većeg odliva kadra.

Da je Vojska Srbije ratovala od početka godine ne bi imala ovolike gubitke. Pitamo se kome je ovakvo stanje u interesu, ko vodi izvršnu politiku u Srbiji, Vlada ili stranci čiji se nalozi bespogovorno izvršavaju i ako su u suprotnosi sa zakonima i interesima Srbije i šta će nadležni u državi učiniti da se spreči „kapitulacija“ srpske vojske.

Vojni sindikat Srbije

KOMENTARI6 komentara

 1. robokap says:

  E gde bi APISU BIO kraj ,da je imao VOJNI SINDIKAT.Jebi ga TADAŠNJA VOJSKA JE BILA VOJSKA a ovi bi ko sindikat da NEPRIJATELJA gađaju SINDIKALNIM POLUTKAMA:

 2. Don says:

  Vojni sindikat?Sta je to!Obicna gologuzija.Lovacka udruzenja su jaca.

 3. Za Srbiju says:

  Nadležni tesno sarađuju sa okupacionim "savetnicima".

 4. opet ja says:

  Opa blokada aaa

 5. sreda says:

  Kakav bre sindikat ja sam za VOJNU DIKTATURU,da nema politicara narednih 5 godina.Trecinu politicara uhapsiti,trecina ce pobeci iz zemlje a sa trecom trecinom zna se sta.

 6. dusko says:

  PA OVO I NIJE VOJSKA SRBIJE ! NIJE SPOSOBNA DA POBEDI I LOVACKO DRUSTVO !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *