ВОЈНИ СТРАТЕГ АУСТРИЈЕ: За неколико недеља Украјина ће потонути у потпуни мрак

ВОЈНИ СТРАТЕГ АУСТРИЈЕ: За неколико недеља Украјина ће потонути у потпуни мрак

1 децембра 2022

Без помоћи Запада, Украјина ће се суочити са потпуним нестанком струје за неколико недеља, рекао је за пуковник Маркус Рајзнер, војни стратег у Министарству одбране Аустрије.

„Уколико овде не буде распоређена моћна противваздушна одбрана, Украјина ће за неколико недеља потонути у потпуни мрак“, рекао је он.Према војној стратегији, Кијев је био рањив на нападе на инфраструктуру, пошто је у почетној фази руска војска уништила око трећине украјинског система ПВО. А Запад је потценио могућности Москве, рекао је Рајзнер.

Пуковник је нагласио да је „учинити нешто по том питању“ готово немогуће због величине Украјине и многих објеката којима је потребна заштита.

„Европа покушава да скупи оно што има и пошаље у Украјину. Ми заостајемо, а Русија поново преузима иницијативу. Ово је парадоксална ситуација“, признао је Рајзнер.

Оружане снаге Русије почеле су да изводе ракетне ударе на украјинску инфраструктуру 10. октобра, два дана након напада на Кримски мост, иза којег Москва верује да стоје украјинске безбедносне службе. Мете су енергетика, одбрамбена индустрија, војна команда и комуникациони објекти. Ваздушни напади у регионима Украјине најављују се свакодневно, често широм земље.

Још један снажан ударац догодио се 23. новембра. У Кијеву су саопштили да су све нуклеарке и већина термоелектрана и хидроелектрана без струје, а већина становништва остала је без струје. Три дана касније, украјинске власти су признале да и даље постоји дефицит капацитета од 25 одсто у мрежи.

(Медији)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. persida says:

    Pa, sto ste cackali mecku, bre???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u