ВОЈНИ СТРАТЕГ АУСТРИЈЕ: За неколико недеља Украјина ће потонути у потпуни мрак

VOJNI STRATEG AUSTRIJE: Za nekoliko nedelja Ukrajina će potonuti u potpuni mrak

1 decembra 2022

Bez pomoći Zapada, Ukrajina će se suočiti sa potpunim nestankom struje za nekoliko nedelja, rekao je za pukovnik Markus Rajzner, vojni strateg u Ministarstvu odbrane Austrije.

„Ukoliko ovde ne bude raspoređena moćna protivvazdušna odbrana, Ukrajina će za nekoliko nedelja potonuti u potpuni mrak“, rekao je on.Prema vojnoj strategiji, Kijev je bio ranjiv na napade na infrastrukturu, pošto je u početnoj fazi ruska vojska uništila oko trećine ukrajinskog sistema PVO. A Zapad je potcenio mogućnosti Moskve, rekao je Rajzner.

Pukovnik je naglasio da je „učiniti nešto po tom pitanju“ gotovo nemoguće zbog veličine Ukrajine i mnogih objekata kojima je potrebna zaštita.

„Evropa pokušava da skupi ono što ima i pošalje u Ukrajinu. Mi zaostajemo, a Rusija ponovo preuzima inicijativu. Ovo je paradoksalna situacija“, priznao je Rajzner.

Oružane snage Rusije počele su da izvode raketne udare na ukrajinsku infrastrukturu 10. oktobra, dva dana nakon napada na Krimski most, iza kojeg Moskva veruje da stoje ukrajinske bezbednosne službe. Mete su energetika, odbrambena industrija, vojna komanda i komunikacioni objekti. Vazdušni napadi u regionima Ukrajine najavljuju se svakodnevno, često širom zemlje.

Još jedan snažan udarac dogodio se 23. novembra. U Kijevu su saopštili da su sve nuklearke i većina termoelektrana i hidroelektrana bez struje, a većina stanovništva ostala je bez struje. Tri dana kasnije, ukrajinske vlasti su priznale da i dalje postoji deficit kapaciteta od 25 odsto u mreži.

(Mediji)

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Pa, sto ste cackali mecku, bre???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *