ВОЈНИ СТРУЧЊАЦИ ТВРДЕ: Ако Америка нападне Русију, ЕВО КАКО ЋЕ ТО УЧИНИТИ…

VOJNI STRUČNJACI TVRDE: Ako Amerika napadne Rusiju, EVO KAKO ĆE TO UČINITI…

20 juna 2020

Najkraće rastojanje između Rusije i SAD je preko Severnog pola, upravo bi tim pravcem i krenuo napad ukoliko bi se Amerika odlučila na ofanzivu, izjavio je vojni stručnjak Vladislav Šurigin.

Kako je rekao, Amerika je tokom Hladnog rata preko 70 godina uvežbavala napad iz vazduha kroz Severni pol, jer upravo taj pravac predstavlja jedan od najvažnijih strateških puteva do političkih i ekonomskih regiona centralne Rusije.„Uzimajući u obzir gustinu protivvazduhoplovne odbrane, Amerikanci nisu mogli da računaju na napad na SSSR preko Evrope, stoga je Severni pol predstavljao jedino logično rešenje. Međutim, kada je Sovjetski Savez svojim PVO sredstvima blokirao pristup severnim obalama, Amerikanci su bili prinuđeni da pređu sa bombardera na rakete“, objasnio je on.

Šurigin je, međutim, dodao i da se taj element borbe uvežbava i dan danas.

Takođe je ukazao i na to da ruska avijacija danas ima čime da odgovori na ove izazove, te da ruski piloti često uvežbavaju kontra scenario.

KOMENTARI2 komentara

  1. uddu says:

    Ma koji napad na Rusiju !To bi bilo samoubistvo za ceo svet.Pa sve te nuklearne bombe,ne daj bože,i da eksplodiraju tamo gde se sad nalaze,u Rusiji,čak i tada bi verovatno ceo svet bio uništen.

  2. Cp6a says:

    Ozbiljna zemlja, sve ozbiljno shvata. Neka, tako i treba. Ogromni su ulozi u pitanju. Ali zato mi obični ljudi možemo slatko da se ismejemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *