ВОЈНИ ВРХ АМЕРИКЕ ШТАМПА ШОКАНТАН СТРИП: Инструкције за војнике у којем NATO губи, а Украјина је део Русије

VOJNI VRH AMERIKE ŠTAMPA ŠOKANTAN STRIP: Instrukcije za vojnike u kojem NATO gubi, a Ukrajina je deo Rusije

26 marta 2018

SAJBER-institut Vojne akademije SAD u Vest-Pointu objavio je priručnik za američke vojnike u formo stripa u kojem teritoriju Ukrajine priključio ruskoj Federaciji 2027-me godine.

Stripovani priručnik sa instrukcijama za vojnike u različitim situacijama u kojima se mogu suočiti sa sajber-pretnjama.

Strip operiše događajima koji počinju u 2027-oj godini kada Rumunija odlučuje da se ujedini sa Moldavijom. Tačnije, odlučuje se na to jednostrano i time „prelazi crvenu liniju za Rusiju“.

Ta „crvena linija“ se potpuno podudara sa jugozapadnom granicom današnje Ukrajine. Međutim, autori stripa-instrukcije nisu se ogrešili samo o granice i suverenitet Ukrajine.

U stripu se, naime, sposobnost da se NATO novi sa Rusijom faktički spušta „u blato“. Jer, američki vojnici imaju priliku da gledaju i čitaju kako ruske sajber-snage kao od šale izbacuju iz igre bespilotne letelice alijanse, a potom visokotehnološkim naoružanjem uništavaju njene tenkovske jedinice.

Sledi „pobednički napad“ koji se završava „nezamislivim“: Rusija zaposeda američki konzulat u jednom od gradova.

Prema sižeu, zbog namera Rumunije NATO i Rusija izvode (2027-me) vojne manevre s dve strane ruske zapadne državne granice. U jednom momentu, neke jedinice odstupaju od plana manevara, u borbu ulaze roboti i započinje konflikt velikih razmera.

Saradnica akademije, potpukovnik Natali Vaneti, objasnila motive naručilaca stripa:

„Mi smo uvek bili pobednici. Šta će biti ako to u budućnosti više ne budemo? Šta ako uslovi sajber-ratovanja izmene pravila ratovanja? Ne treba li se za to pripremiti? Naš zadatak je bio da onemogućimo strateško iznenađenje za Oružane snage SAD“.

Prema njenim rečima, priručnik je namenjen običnim vojnicima SAD, ali i mladim oficirima…

KOMENTARI2 komentara

  1. Roy says:

    We all live in a yellow submarine Yellow submarine, yellow submarine We all live in a yellow submarine Yellow submarine, yellow submarine…

  2. Trifun says:

    In God we DO NOT Trust any more! I to ce vam odluciti i sudbinu. 100% Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *