ВОЈНИ ВРХ ЈЕРМЕНИЈЕ САОПШТИО: Азербејџанска армија губи почетну предност

VOJNI VRH JERMENIJE SAOPŠTIO: Azerbejdžanska armija gubi početnu prednost

28 oktobra 2020

VOJNI konflikt Jermenije i Azerbejdžana u Karabahu promenio je karakter jer Baku gubi početnu prednost, izjavio je Arcrun Ovanisjan.Portparol Ministarstva odbrane Jermenije naveo je da se borbe i dalje vode po šumama, planinama i u klisurama, ali ne istim intenzitetom kao ranije:

„Neprijatelj gubi svoju ogromnu brojčanu i tehnološku prednost. To je zbog terena, ali i zbog poboljšanja naših veština i ratnog iskustva“.

Prema Ovanisjanu, Azerbejdžan je postigao „određene uspehe u bitkama u ravnici“ i pokušao je da to isto uradi u planinskim i šumovitim predelima, gde se sada vode teške bitke.

Naznačio je da linija fronta sada ide duž reke Vorotan.

Azerbejdžanska vojska koristi artiljeriju i dronove za napad na Berdzor (Lačin). Napada i južnije – da bi izbila na jermensku granicu.

Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je da se Azerbejdžan i Turska sada u svetu „počinju da doživljavaju kao agresori“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Karital says:

    Sa ruskim oružjem Jermeni gube rat.Oružje se pokazalo neučinkovito u modernom vođenju ratova.

  2. mister x says:

    karital,majmune ustaski cuti!shvati da rusi jedini imaju hipersonicno oruzje,mikrotalasno oruzje,fotonske radare,ovi tvoji ameri ce biti razoruzani i pojebani u dupe,bas kao i ti!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *