ВОЈНИ ВРХ ЈЕРМЕНИЈЕ САОПШТИО: Азербејџанска армија губи почетну предност

ВОЈНИ ВРХ ЈЕРМЕНИЈЕ САОПШТИО: Азербејџанска армија губи почетну предност

28 октобра 2020

ВОЈНИ конфликт Јерменије и Азербејџана у Карабаху променио је карактер јер Баку губи почетну предност, изјавио је Арцрун Ованисјан.Портпарол Министарства одбране Јерменије навео је да се борбе и даље воде по шумама, планинама и у клисурама, али не истим интензитетом као раније:

„Непријатељ губи своју огромну бројчану и технолошку предност. То је због терена, али и због побољшања наших вештина и ратног искуства“.

Према Ованисјану, Азербејџан је постигао „одређене успехе у биткама у равници“ и покушао је да то исто уради у планинским и шумовитим пределима, где се сада воде тешке битке.

Назначио је да линија фронта сада иде дуж реке Воротан.

Азербејџанска војска користи артиљерију и дронове за напад на Бердзор (Лачин). Напада и јужније – да би избила на јерменску границу.

Јерменски премијер Никол Пашињан изјавио је да се Азербејџан и Турска сада у свету „почињу да доживљавају као агресори“.

KOMENTARI2 коментара

  1. Karital says:

    Sa ruskim oružjem Jermeni gube rat.Oružje se pokazalo neučinkovito u modernom vođenju ratova.

  2. mister x says:

    karital,majmune ustaski cuti!shvati da rusi jedini imaju hipersonicno oruzje,mikrotalasno oruzje,fotonske radare,ovi tvoji ameri ce biti razoruzani i pojebani u dupe,bas kao i ti!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u