ВОЈНИ ВРХ РУСИЈЕ СВЕ РАЗОТКРИО: Ево доказа шта Американци спремају! ШОКАНТНИ САТЕЛИТСКИ СНИМЦИ

VOJNI VRH RUSIJE SVE RAZOTKRIO: Evo dokaza šta Amerikanci spremaju! ŠOKANTNI SATELITSKI SNIMCI

3 februara 2019

MINISTARSTVO odbrane Rusije objavilo je da su Sjedinjene Države još pre dve godine odlučile da istupe iz Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa.

Navelo je je u junu 2017-te u fabrici velike američke vojne korporacije Raytheon – u Tusonu u Arizoni – startovala realizacija programa širenja i modernizacije proizvodnih kapaciteta radi proizvodnje dve zabranjene klase raketa.



Preciziralo je da prostor fabrike tokom dve poslednje godine povećan 44 odsto – sa 55.000 na 79.000 kvadratnih metara, a da je i broj zaposlenih povećan za bezmalo 2000.

Kapaciteti te fabrike su realno povećani u novembru 2017-te, a Konfgres SAD je gotovo istovremeno odobrio Pentagonu prvu sumu (58 miliona dolara) za „proizvodnju kopnene rakete srednjeg dometa“.

Ministarstvo odbrane RF je ukazalo: „Karakter obavljenih radova (u Tusonu), kao i rokovi u kojima su izvođeni, neoboriv su dokaz da je administracija SAD  odluku o istupanju iz Sporazuma donela nekoliko godina pre nego što je počela da javno plasira ničim potkrepljene optužbe da Sporazum krši Rusija“.

Na američki korak zvanično je odreagovala i Kina.

Portparol njene diplomatije – Gen Šuan – upozorio je Vašington da će istupanje SAD iz sporazuma koji su SAD i SSSR  zaključili 1987-me imati „ceo niz ozbiljnih posledica“.

Posebno je naglasio da će Peking sa najvećom pažnjom pratiti dalji razvoje situacije.

Gen je izjavio da Kina poziva Moskvu i Vašington da raznoglasja povodom raketa srednjeg i malog dometa razreše „u konstruktivnom dijalogu“.

KOMENTARI



4 komentara

 1. milorad says:

  amerikanci su osiono i otvoreno posegnuli za totalnom dominacijom i vladavinom nad svetom,uputili su otvoreni izazov svakoj naciji, plemenu religiji ili političkom sistemu koji postoji na ovoj planeti, ovo je zaista mračan momenat i poslednji trenutci mira..samo je pitnjae vremena kada će oni početi da napadaju otvornom silom, okupacija , dominacija, eksploatacija imamo posla sa novom IMPERIJOM i to veoma moćnom i ZLOM imperijom.

 2. Budi Bog s nama says:

  Trebalo bi i mi u Srbiji da otvorimo takav jedan Penthaus i kongres koji će da izdvaja na stotine miliona dinara što bi investirali za bolesnu decu, obolele, i siročad, zatim i da se instaliraju zdravi čisti kontejneri pravilno obeleženi da možemo iz njih da probiramo čak i besplatno šta nam treba kao u "Smrdljivoj Bajci" sa Lauševićem.

 3. Vojna i ojdesve says:

  Kraj SVETA, nebrinite se. Biche brz atomski rat... Bog che spasti svoe ljude, ne brinite.

 4. marko says:

  vojna i ojde says nece bti nuklearnog rata sigurno jer hvala bogu rusi su ih precaszisli za najmanje 30 godina s ovim avangardom i sarmatom koji lete cak i 23 maha i vise u silaznoj putanji.zasto nece biti sam o jedan razlog nemaju brzine vece od ruskih sistema i nem ogu naporaviti 50 000 o vise raketa za napad to zahteva sirovine koje nemaju ije raketa samo gvozdje vec i ostali elementi a btoj od 100 000 bio bih mera za napad to ne mog u napraviti o tome se radi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *