Војници Србије у финалу Тенковског биатлона у Русији

Vojnici Srbije u finalu Tenkovskog biatlona u Rusiji

13 avgusta 2015

tenk-MALA_620x0_620x0Tenkisti Vojske Srbije plasirali su se danas, na poligonu Alabino u Rusiji, u finale Tenkovskog biatlona pokazavši tako da imaju kvalitet ravan najboljim i najbrojnim vojskama sveta.

U subotu, na startu finala najatraktivnijeg takmičenja na Međunarodnim vojnim igrama – Tenkovskog biatlona, pored tenka sa zastavom Srbije naći će se tenkovi Rusije, Kine i Kazahstana.

Takmičenje su danas završile ekipe Indije, Kirgistana, Tadžikistana i prošlogodišnjeg vicešampiona Jermenije.

U dve izjednačene i vrlo neizvesne trke, reprezentacije osam polufinalista pokazali su izuzetnu veštinu vožnje tenkova, savladavanja protivtenkovkih prepreka i rešavanja vatrenih zadataka.

U odnosu na fazu individualnih trka, kada se svaka posada takmičila na sopstvenom tenku, u polufinalu je vožena štafeta, što znači da su se posade smenjivale na jednom borbenom vozilu.

Obučenost nišandžija je, ovoga puta, imala mnogo više uticaja na ishod trke budući da su timovi za svaki promašaj iz topa ili spregnutog mitraljeza morali da voze takozvane kaznene krugove.

Finalu Tenkovskog biatlona i ceremoniji zatvaranja međunarodnih vojnih igara 2015. prisustvovaće delegacija Srbije koju će predvoditi ministar odbrane Bratislav Gašić.

KOMENTARIJedan komentar

  1. vitez says:

    bravo nasi....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *