Vojnik je kriv za smrt princeze Dajane?

Vojnik je kriv za smrt princeze Dajane?

18 avgusta 2013

Princess-Of-Wales-princess-diana-32114836-220-254TV stanica „Skaj njuz“ javila da postoje informacije da je za smrt princeze Dajane odgovoran jedan bivši britanski vojnik.

Londonska policija ispituje nove informacije o pogibiji britanske princeze Dajane i egipatskog milionera Dodija al Fajeda, pre 16 godina u Parizu.

Pozivajući se na neimenovane izvore, „Skaj njuz“ je naveo da je za njihovu smrt odgovoran bivši britanski vojnik, te da je ta informacija došla od svekra i svekrve tog vojnika.

„Ta informacija je nedavno došla do Skotlanda jarda preko Kraljevske vojne policije. U toj informaciji se, kako smo razumeli, pominje i nešto poznato kao Dajanin dnevnik“, rekao je novinar „Skaj njuza“ Martin Brant koji prati kriminal.

Skotland jard je u saopštenju naveo da se „prikupljaju detalji i procenjuje njihova relevantnost i kredibilitet“, ali da nije u pitanju nova istraga o pogibiji para u nesreći u Parizu 31. avgusta 1997. godine, javio je BBC.

Procenu novih informacija izvršiće Specijalistička komanda za krivična dela i operacije, a u saopštenju se navodi i da se smrt princeze Dajane i Dodija al Fajeda „detaljno istražuje i ispituje“ u sudskom pretresu u Kraljevskom sudu pravde u Londonu.

U sudskom pretresu iz 2008. godine utvrđeno je da je par poginuo zbog „velike nebrige“ vozača.

Portparol policije u Londonu nije govorio o izvoru novih informacija, ističući da njihovo ispitivanje nije deo policijske istrage o navodima da je par ubijen, što je tvrdio otac Dodija al Fajeda, Mohamed, bivši vlasnik lanca robnih kuća „Herods“.

U decembru 2006. godine u izveštaju te istrage navedeno je da nisu pronađeni dokazi da je par ubijen.  Princeza Dajana, bivša supruga princa od Velsa Čarlsa i majka prinčeva Vilijama i Harija, imala je 36 godina kada je poginula.

Ona i Fajed su stradali kada je vozač automobila u kom su se nalazili udario u stub u jednom tunelu u Parizu.

U sudskoj istrazi je utvrđeno da su pogibiji doprineli paparaci, koji su jurili za parom na motorima, činjenica da je vozač bio u alkoholisanom stanju i to što Dajana i Dodi nisu vezali pojaseve.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *