Војсци НОВОРУСИЈЕ издата команда – У НАПАД!

Vojsci NOVORUSIJE izdata komanda – U NAPAD!

4 juna 2015

armiya_novorossii_opolchenie 4554Borbe za Marijinku u blizini Donjecka, koje su započele u sredu, označavaju početak nastupanja ustanika sa ciljem da se ukrajinska vojska odbaci od glavnog grada DNR – potvrdio je Aleksandar Žučkovskij, koordinator pomoći ustanicima u RF.

„Sudeći po situaciji koja se poslednjih dana obrazovala „proces je počeo“.  Suštinski se povećao broj gorećih tačaka i asortiman korišćenih vrsta oružja.

Iako su se danas pronele glasine da je našima ili naređeno da stoje i čekaju na mestu ili čak i da se povlače (u stilu „da se primirje mora poštovati“), to nije tako. Po podacima kojima raspolažem, Centar je odobrio dalje nastupanje, pre svega kod Donjecka (Marijinka, Krasnogorovka, Avdejevka).

Za nas je situacija delimično povoljna. Delimično – to je zbog toga što, pošto su se tokom primirja Ukrajinci dobro utvrdili i navukli veliku količinu oklopne tehnike, neće nam biti lako da se probijemo.

A povoljna je – zato što ni mi nismo ssedeli skrštenih ruku i zato što i naš Centar radi (očevici danas javljaju o primetnom aktiviranju odeljenja za snabdevanje u okolini granice i po celoj teritoriji) .

Ozbiljno su se aktivirale i diverzantske grupe protivnika. U Debaljcevu su juče delovala 2 pikapa sa tri minobacača, koje je opsluživalo petoro ljudi. Ispalili su oko 20 bombi po gradu (javlja se o nekoliko povređenih civila).

Na izlasku iz grada ustanici su diverzante presreli ali su vozila uspela da pobegnu. Aktivizacija diverzantskih grupa jedan je od znakova obnavljanja masivnijih borbenih dejstava.

Kod Marijinke se borbe nastavljaju. Po našim pozicijama tuku Gvozdiki, Pioni, tenkovi i dr. S lica mesta javljaju da su gubici s ukrajinske strane  kolosalni, naročito što se tče tehnike koja je bila razmeštena po prvoj liniji.

Još uvek je prerano govoriti o stvarnim gubicima na obe strane (zvanične cifre se kao i uvek snižavaju) ali vidljivo je da ne uspevaju čak ni mrtve da pokupe s bojišta.

Količine dovlačene neprijateljske tehnike su značajne.  Kolone se protežu se po celoj liniji fronta, dugačke su kilometrima. Tehnika se prebacuje uglavnom ka Donjecku, Gorlovke i Jasinovatoj. Na uzbunu je već podignuta i druga linija ukrajinskih sila.

Na ovom mestu želim i da preciziram , da kad govorio o tome da su nam „aktivirana odeljenja za snabdevanje“ – to ne znači i da je pokrenuta naša vojska. To samo označava da stiže materijalna pomoć i da se javljaju dobrovoljci rezervisti.  U borbama učešće uzimaju uglavnom ustanici.

Ali kada bi stvarno dunuo „Severni vetar“, makar i samo onoliko kao u Ilovajsku, od Ukrajinaca oko Donjecka za jedan dan ne bi ostalo mokrog mesta“ – izveštava Žučkovski na svojim internet stranicama.

Izvor: http://www.politnavigator.net/opolcheniyu-dan-prikaz-nastupat-ukraincy-nesut-kolossalnye-poteri.html

(Prevod: Vaseljenska TV)

KOMENTARI4 komentara

  1. 1 izuzetno dobar čovek says:

    ajde zapalite jednom taj kotao, vatikanoidno meso je unutra,samo ih treba skuvati

  2. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

    Bože....... Sve ovo predugo traje. Vreme je da bude KOM OBOJCI, KOM OPANCI.........

  3. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

    Da li je istina da je ustanak počeo i u Odesi.......?........

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *