Vojska Donjecke narodne republike oslobodila sedam sela i uništila desetine komada ukrajinske borbene tehnike

Vojska Donjecke narodne republike oslobodila sedam sela i uništila desetine komada ukrajinske borbene tehnike

25 avgusta 2014

Tan2014-8-24_8333671_0Premijer DNR Aleksandr Zaharčenko saopštio je da su borci zauzeli tokom ofanzive sedam sela, Novodvornoje, Agroekonomičeskoje, Novokaterinovka, osikovo, Klenovka, Strojitelj i Lenjinskoje.

U reonu sela Vojkovskij, Kutejnikovo, Blagodatnoje, Aleksejeskoje, Uspenjnka i Uljanonovskoje u okruženju proruskih snaga našlo se oko 5.000 ukrajinskih vojnika. U obruču se nalaze štab 8. armijskog korpusa, te 28. i 30. mehanizovana brigda i 95. vazdušno-desantna brigada sa oko 5.000 vojnika, 50 tenkova, 200 oklopnih borbenih vozila, 50 višecevnih raketnih sistema (VBR) „Grad“ i „Uragan“ i više od 100 drugih artiljerijskih oruđa različitog kalibra.

U dosadašnjim sukobima, kako tvrde snage DNR, iz stroja je izbačeno 150 vojnika, a uništena je baterija VBR sistema „Smerč“ (4 oruđa), 12 oruđa VBR „Grad“, 17 tenkova, više od 30 oklopnih transportera i vouila, te 50 kamiona sa municijom.

DNR: PRORUSKE SNAGE UNIŠTILE 45 I ZAROBILE 14 KOMADA BORBENE TEHNIKE

Tokom ofanzive na položaje ukrajinske armije uništeno je 45 komada borbene tehnike, a 14 je zarobljeno sopštio je večeras na konferenciji za štampu premijer Donjecke narodne republike Aleksandr Zaharačenko.

Kako je premijer rekao proruske snage nastupaju ka selu Elenovka koja se nalazi na 34 kilometru od Donjecka u pravcu Mariupolja.

UKRAJINA DA SE INTEGRIŠE ISTOVREMENO U EU I NATO

Ukrajina treba istovremeno da sprovodi reforme i integriše se u Evropsku uniju i NATO, izjavio je danas predsednik Vrhovne rade (skupštine) Aleksandar Turčinov, navodeći da se rat na istoku Ukrajine ne može zaustaviti diplomatskim putem, već tako što će ga ukrajinska Nacionalna garda dobiti.

„Procesi evropske integracije Ukrajine treba da budu sinhronizovani sa integracijom u NATO“, rekao je on za Peti kanal, prenosi agencija UNN.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *